18. maj 2021
Helge Rørtoft-Madsen er sammen med Anna Sarah Rye Vestgergaard redaktør på en kommende bogudgivelse om Præstø og omegn. Foto: Nina Lise
Helge Rørtoft-Madsen er sammen med Anna Sarah Rye Vestgergaard redaktør på en kommende bogudgivelse om Præstø og omegn. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et lille skridt på vej til ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille skridt på vej til ny bog
Vordingborg - 15. april 2021 kl. 17:41
Af J.C. Borre Larsen

Lokalhistorisk Forening for Præstø havde søgt kommunen om 50.000 kroner til produktion af bogen »Præstø og omegns historie«, men endte med at få 15.000 kroner.

Det besluttede politikerne på deres seneste møde i udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

Præstø bys ældste og nyere historie er ikke blevet skildret siden N.V. Nielsens bog Præstø Købstads og Klosters historie fra 1899.

Derfor synes Lokalhistorisk Forening, at det er på plads med en bog om Præstø og omegns historie og kultur fra forhistorisk tid til år 2020.

Bogen er bygget op efter et kronologisk og et tematisk princip og skrives af 21 forfattere med universitetsbaggrund i geologi, arkæologi, historie, kirke-, kunst-, litteratur-, kultur-, miljø-, natur- og kvindehistorie.

Forfatterne modtager ikke honorar. Det gør Anna Sarah Rye Vestergaard og Helge Rørtoft-Madsen fra foreningens bestyrelse heller ikke. De redigerer bogens tekst og billeder. Der bliver tale om 375 sider med cirka 100 dokumenterende billeder.

Bogens samlede produktionsomkostninger er budgetteret til 195.800 kroner.

Lokalhistorisk Foreningen forventer, at bogen kan indbringe salgsindtægter for 21.600 kroner. Derfor skal man finde 174.200 kroner.

Her ville 50.000 kroner fra kommunens nye pulje til matchmidler have lunet i regnskabet, men den pulje er ifølge udvalgsformand Thorbjørn Kolbo (s) mere tiltænkt idrætsforeninger og outdoor-aktiviteter. Derfor fandt politikerne aktivitetspuljen frem.

- Vi har tidligere støttet lokalarkivers publikationer med 15.000 kroner fra aktivitetspuljen, og det har vi så også gjort her, siger Thorbjørn Kolbo.

Lokalhistorisk Forening har søgt flere fonde om tilskud til »Præstø og omegns historie«, der efter planen skal udkomme i efteråret 2022.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk