21. november 2018
Vejen, p-pladserne, hækkene og halvdelen af en karport er stridens kerne. Foto: Claus Vilhelmsen
Vejen, p-pladserne, hækkene og halvdelen af en karport er stridens kerne. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eske kan bygge rækkehuse men skelstrid er der stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eske kan bygge rækkehuse men skelstrid er der stadig
Vordingborg - 10. februar 2018 kl. 06:06
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Michael »Eske« Eskildsen købte den tomme byggegrund på Olsbjergvej 1 i Nyråd ved Vordingborg, var det for at opføre tre rækkehuse. Men de nærmeste naboer er parcelhuse, og rækkehuse er imod lokalplanen for området. Eske søgte dispensation i Teknik- og Miljøudvalget, og det fik han 7. december 2016, skriver Sjællandske.

Hans nærmeste naboer i nr. 9 og 11 protesterede dog og indsendte en klage til Planklagenævnet. Den klage er netop blevet afvist, og det betyder i princippet, at Eske kan begynde at bygge. Han indsendte en ansøgning om byggetilladelse allerede i februar 2017, og ifølge byggetekniker Sara Pedersen i kommunens Afdeling for Byg, Land og Miljø fik han den i maj.

Der er bare lige en hurdle, der skal løses først. Ejerne af Olsbjergvej 9, Johan Kroesen og nr. 11, Allan Jessen, mener, at de ejer en del af Eskes grund. Da de købte deres udstykninger, fik de en klausul på, at de ville få ekstra 300 kvadratmeter, hvis der kom rækkehuse på nabogrunden. Det står imidlertid ikke nogen steder, og derfor mener kommunens Afdeling for Plan og By, at Kroesens og Jessens p-pladser, vej, hække og halvdelen af en karport står på fremmed grund.

Kroesen og Jessen har haft opmålingen af grundene for Landindspektørnævnet i Aalborg, og her har landinspektør Henrik Plenge Jensen fra Landinspektørfirmaet LE34 i Langebæk fået en irettesættelse. Men det har ikke hjulpet de to grundejere, for der skal et civilt søgsmål til for at få ret.

I kommunens Afdeling for Plan og Byg lægger de op til, at Eske skal tage kontakt til sine to naboer for at få løst striden.

- Vi forventer, at bygherren tager kontakt til naboerne, og vi håber, at de kommer med et fælles forslag til, hvor skellet skal være - og om der kan laves en vendeplads, siger landskabsarkitekt Dorit Mahler Jensen.

Sara Pedersen tilføjer:
- Ejeren kan i princippet begynde at bygge, for han har fået byggetilladelse til at bygge i alt fire boliger på grunden. Men striden om det omstridte areal skal løses først.

Hun har skrevet følgende til KISS Development (Michael Eskildsen):

»Byggetilladelsen omfatter ikke parkeringsarealet, I bedes fremsende et særskilt projekt i forhold til etablering af parkeringspladser, vendepladser mv.«

Johan Kroesen i nr. 9 afventer et udspil fra Eske om det, han kalder »en privat fællesvej«. Michael Eskesen derimod vil slet ikke kommentere striden om skellet. En måned efter afgørelsen i Planklagenævnet har han stadig ikke taget kontakt til Johan Kroesen og Allan Jessen. Han vil heller ikke oplyse, hvornår han har tænkt sig at begynde at bygge på grunden.

Eske siger dog, at han ikke har været i tvivl om, at Planklagenævnet ville komme frem til den afgørelse.

- Det faldt ud som forventet, siger han til Sjællandske.

Johan Kroesen er derimod skuffet.

- Vi synes især, at der på forkert vis er taget stilling til vores anke. Kommunen har givet dispensation pga. et ønske fra ejeren (Eske) om at kunne sælge det færdige byggeri. Det er efter vores overbevisning ikke en saglig begrundelse, en kommune kan lægge vægt på, siger Johan Kroesen til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk