29. november 2020
Den 10 uger gamle hvalp Cody har bragt nyt liv i huset på Uglebjergvej, men Maybrith Jensen og Jimmy Bach Hansen er skuffede over kommunens afgørelse i forbindelse med deres forsikringserstatning.
Den 10 uger gamle hvalp Cody har bragt nyt liv i huset på Uglebjergvej, men Maybrith Jensen og Jimmy Bach Hansen er skuffede over kommunens afgørelse i forbindelse med deres forsikringserstatning.
Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erstatning for indbrud trækkes i kontanthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erstatning for indbrud trækkes i kontanthjælp
Opdateret 13. februar 2015 kl. 13:14
Vordingborg - 12. februar 2015 kl. 07:58
Af Henrik Førby Jensen

- Det er lovligt, hvad kommunen gør. Det ved jeg godt. Men jeg synes ikke, det er etisk i orden. Jeg er dybt forarget, siger May-Brith Jensen.

Forargelsen har rod i et banalt indbrud i deres hus 28. november.

arrow Læs også: Par på kontanthjælp vinder over kommune

Efter indbruddet blev familien fra Vordingborg tilkendt en erstatning på 36.500 kroner - men kommunen har nu meddelt, at den vil trække 16.500 kroner i May-Brith Jensen og Jimmy Bach-Jørgensens kontanthjælp.

Det skuffer de to.

- Vi har 4000-5000 kroner at leve for til fire mennesker om måneden. Det er rigtig stramt, og jeg har det bare sådan; kan det virkelig være rigtigt, at vi ikke må få en erstatning, fordi vi er på kontanthjælp? Så er der jo nærmest ingen grund til at betale 1500 kroner årligt i indboforsikring, konstaterer en harm May-Brith Jensen.

Parret vil nu klage afgørelsen i sagen til Ankestyrelsen - og det gør de ret i, siger borger- og arbejdsmarkedschef, Claus Holm Oppermann. Han understreger, at der ikke er nogen regel i forhold til en grænse på 20.000 kroners formue for kontanthjælpsmodtagere.

- Jeg kan ikke sige noget om den konkrete sag og faktisk heller ikke noget generelt om den type sager. Det er altid en individuel vurdering, men det der er selvfølgelig en top for graden af luksus, hvis man modtager kontanthjælp. Hvis de kommer med sagen, så kigger vi på den igen, lover han.

arrow Minister støtter par i sag om kontanthjælp
17. marts 2015 kl. 06:17 Opdateret: kl. 09:31
arrow Advokat: Kommunen har fejlvurderet sagen
23. februar 2015 kl. 06:10 Opdateret: kl. 06:44
arrow Uventet håndsrækning
16. februar 2015 kl. 18:46 Opdateret: kl. 18:46
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk