22. september 2021
Erhvervshavnen på Masnedø skal nu være med i et stort EU-projekt, der vil forsøge at modernisere transportbranchen og flytte meget af godstransporten væk fra vejene. Pressefoto: Vordingborg Havn
Erhvervshavnen på Masnedø skal nu være med i et stort EU-projekt, der vil forsøge at modernisere transportbranchen og flytte meget af godstransporten væk fra vejene. Pressefoto: Vordingborg Havn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervshavn med i stort EU-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervshavn med i stort EU-projekt
Vordingborg - 14. juni 2020 kl. 18:30
Af Lars Christensen

De næste tre år bliver Vordingborg Havn en del af et stort EU-forskningsprojekt, der skal arbejde med EU's ønske om at flytte gods væk fra Europas veje ved at optimere transporten af gods via Europas indre vandveje.

Projektet hedder AEGIS og står for Advanced Efficient Green and Intermodal Systems.

- Vi er utroligt glade for at være en del af AEGIS-projektet. Det passer godt ind i vores udviklingsstrategi og hænger desuden godt sammen med den næste havneudvidelse og med havnens grønne omstilling, fortæller havnedirektør Jan-Jaap Cramer.

- Vi kan kun glæde os over, at et så visionært og spændende projekt ser dagens lys, og at vi som havn, i tæt samarbejde med mange spændende og internationale partnere, kan være med til at bidrage til modernisering og klimaoptimering af transportsektoren i Europa, tilføjer havnedirektøren.

Det overordnede formål med EU-projektet handler om at flytte mere gods fra vej til skib. Her vil man blandt andet se på, hvordan man kan håndtere fremtidens autonome skibe. Vordingborg Havn vil i den del projektet få en vigtig rolle som testhavn.

I AEGIS-projektet vil Vordingborg Havn blandt andet i samarbejde med DTU, DFDS, Aalborg Universitet og Port of Aalborg analysere muligheder for hurtigere, grønnere og mere fleksible logistikløsninger med særlig fokus på fremtidens automatisering af både havneterminaler og skibe i erhvervshavnen.

AEGIS finansieres gennem EU-programmet Horizon 2020, som er det største støtteprogram til forskning og innovation i EU's historie med et samlet budget på 75 millioner euro.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk