19. oktober 2021
Færgen Ida sejler under Storstrømsbroen. Foto: Vordingborg Erhvervsforening
gallery icon

Se billedserie

Færgen Ida sejler under Storstrømsbroen. Foto: Vordingborg Erhvervsforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsfolk kom tæt på Storstrømsbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsfolk kom tæt på Storstrømsbroen
Opdateret 17. september 2021 kl. 16:27
Vordingborg - 17. september 2021 kl. 10:57

Omkring 80 erhvervsfolk steg torsdag ombord på Færgen Ida. Normalt sejler den mellem Bogø og Stubbekøbing, men denne eftermiddag var den gamle træfærge chartret af Vordingborg Erhvervsforening til at sejle mod Vordingborg og byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Undervejs fortalte Ulrik Winther Blindum fra Vejdirektoratet om detaljer på Farøbroen og den nuværende Storstrømsbro, man normalt ikke ser, når man kører over dem.

Byggeriet af den nye bro er to år forsinket. Da færgen kom tæt på landanlægget på Masnedø, fortalte Ulrik Winther Blindum om byggeriet. Man er godt i gang med at støbe de to første fag på Falstersiden, og snart skal man i gang med at støbe brodækket. Der er også støbt landfæste på Masnedø, hvor brobyggerne i de store haller er i gang med at støbe de lange brofag.

På Masnedø støber man det enorme pylonfundament, som måler 34 gange 42 meter og lige nu vejer 11.240 tons. Det kommer til at veje cirka 12.000 tons, når det er færdigt. Det forventes, at broen er færdig i 2024 og jernbaneforbindelsen i 2026.

Havnedirektør Jan Jaap Cramer tog over, da Ida nærmede sig Vordingborg Havn. Han var på hjemmebane, da han i to år har været skibsfører på Ida og sejlet mellem Bogø og Stubbekøbing, før han kom til Vordingborg Havn. Han kunne fortælle, at den næste udvidelse på 225.000 kvadratmeter er besluttet og snart går i gang.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk