18. juli 2019
Hanne Holm skal fremover styre madgryderne ikke blot hos Hannes Herligheder men også på Hotel Møen i Storegade. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Hanne Holm skal fremover styre madgryderne ikke blot hos Hannes Herligheder men også på Hotel Møen i Storegade. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erfarne cateringfolk overtager Hotel Møen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erfarne cateringfolk overtager Hotel Møen
Vordingborg - 23. februar 2019 kl. 04:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter to relativt kortvarige forpagtningsaftaler på Hotel Møen i Stege, er Fonden Møns Bygningsfornyelse nu klar med det tredje levende billede, som gerne skulle være af længere holdbarhed end de foregående.

Det burde der også være gode forudsætninger for, for det er erfarne folk, fonden har indgået aftale med. De nye forpagtere er nemlig Jesper Saksenborg og hans hustru, Hanne Holm, der i forvejen er kendt for cateringvirksomheden Hannes Herligheder, som fra hjemstedet i Stege leverer mad til hele Sjælland og hovedstaden.

- Det er med stor glæde - og ikke så lidt stolthed - at jeg nu kan meddele, at vi har indgået aftale med Hanne Holm og hendes mand Jesper Saksenborg om, at de overtager forpagtningen af Hotel Møen, siger Karsten Sørensen, bestyrelsesformand i fonden:

- Efter nogle omskiftelige år er vi sikre på, at vi nu har fundet de helt rigtige ledere til den smukke og traditionsrige gamle restaurant, fortsætter han.

Det er ikke kun på madsiden, at fonden har stor tillid til de nye forpagtere, for med Jesper Saksenborg, der kommer fra ejendomsbranchen, fuldendes teamet med em mand, der har »brede erfaringer med drift og vedligeholdelse af ejendomme«, som fonden udtrykker det.

Hanne Holm oplyser til Sjællandske, at hun og hendes mand regner med at genåbne Hotel Møen i løbet af juni, og det vil ske i Gyllas ånd, anno 2019, med henvisning til hotellets tidligere navnkundige ejer, Gylla Larsen, der gik bort i 2013, og stadig huskes nærmest med æresfrygt.

- Som Mønbo har jeg i mange år kendt Hotel Møen og dets ry som kvalitetsmadsted indenfor traditionel dansk madlavning. Jeg har også flere gange besøgt Gylla og snakket køkkenfif med hende. Hun var en driftig virksomhedsleder - og helt sin egen, siger Hanne Holm.

Det er således tanken, at den videre drift af hotellet skal være »tro mod Gyllas ånd« men tilsat et moderne twist baseret på erfaringerne fra Hannes Herligheder om, hvad der falder i nutidens smag.

Og det vil sikkert blive modtaget med glæde, at Hanne Holm har tænkt sig at genoptage tidligere tiders smørrebrødstradition på Hotel Møen, og derudover selvfølgelig vil stille faciliteterne til rådighed ved selskaber, møder og andre større begivenheder.

Den helt store »nyskabelse« bliver dog nok, at det igen vil blive muligt at overnatte på hotellet, der ellers i de seneste mange år kun har været brugt til restauration. Men planen er nu, at der på førstesalen skal indrettes fem-seks værelser til udlejning som en slags bed & breakfast. Dette arbejde skal Fonden Møns Bygningsfornyelse stå for, og da Hanne Holm og Jesper Saksenborg ønsker at åbne for »hele pakken« på én gang, når man altså ikke at blive klar før juni.

Der bliver dog ikke tale om lediggang indtil da, for ved siden af hoteldriften fortsætter cateringvirksomheden Hannes Herligheder helt uændret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk