9. juli 2020
78-årige Egon Jacobsen (i midten) var med til at starte Idrætsforeningen Svend Gønge for 50 år siden, og han ar også foreningens første kasserer. På hans højre side står hans 49-årige søn, som har været formand for ISG igennem 32 år, og til venstre for ham står hans 17-årige nevø, som er hjælpetræner for de små i klubben. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

78-årige Egon Jacobsen (i midten) var med til at starte Idrætsforeningen Svend Gønge for 50 år siden, og han ar også foreningens første kasserer. På hans højre side står hans 49-årige søn, som har været formand for ISG igennem 32 år, og til venstre for ham står hans 17-årige nevø, som er hjælpetræner for de små i klubben. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En forening for lokalsamfundet fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En forening for lokalsamfundet fylder 50 år
Vordingborg - 29. november 2019 kl. 19:30
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var med de store smil på, da Idrætsforeningen Svend Gønge (ISG) fredag eftermiddag bød inden for i Svend Gønge Hallen i Lundby for at fejre klubbens 50 års fødselsdag.

Meget naturligt blev der også set tilbage på store og små begivenheder, der har præget foreningen, og med en af klubbens grundlæggere Egon Jacobsen fik de fremmødte også et indblik i de helt tidlige år.

Den nuværende formand Elise Dyrløv Olsen fortalte om dengang i 1969, hvor klubberne i Lundby og Køng lagde sig sammen.

- Dengang var vi arvefjender i fodbold og håndbold, så let har det ikke været at lægge foreningerne sammen, fastslog hun.

Det kunne Egon Jacobsen bekræfte. Han var 28 år og aktiv i Køng Gymnastikforening, som havde både fodbold og håndbold.

Billede

Der blev lyttet intenst til talerne. Foto: Claus Vilhelmsen


Svend Gønge Hallen blev bygget i 1982, og det fik en mægtig betydning for medlemmerne.

- Nu kunne vi pludselig spille både håndbold og badminton inden dørs, og det gav et stort medlemsfremstød. Og sidst da vi fik lavet PDellen, som er lokaler med fitness-maskiner, fik vi omkring 200 medlemmer flere, siger Egon Jacobsen.

Men hallen har også været et problembarn, efterhånden som den blev slidt.

- Først fik vi nyt gulv, så vi slap for gaffatape på hullerne, der ikke holdt en hel kamp, så det måtte skiftes ud undervejs. Så kæmpede vi med vand på banen, hvor vi havde fast mandskab til at tørre gulv i modsatte ende af, hvor spillerne var. Det gjorde, at vi fik et nyt lag tag oven på det gamle, så nu er det tæt. Så kæmpede vi med nogle gamle og rigtig dårligt vedligeholdte omklædningsrum, fortalte Elise Olsen i sin tale.

Hun takkede både tidligere borgmester Michael Seiding Larsen (V) og den nuværende formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid Thorbjørn Kolbo (S) for, at omklædningsrummene nu er renoverede for 1,5 mio. kr.

Elise Olsen pegede på, at der i folkemunde tales om de tre hovedbyer, hvor der skal være idrætsfaciliteter, der er up to date.

Billede

Formand Elise Olsen fortalte om foreningens historie, og der blev også plads til et par anekdoter. Foto: Claus Vilhelmsen


Elise Olsen kom ind på kommunens undersøgelse af idrætsfaciliteterne i kommunen, og der blev det konstateret, at nordområdet er bagefter.

Det tog næste taler, borgmester Mikael Smed (S), op.

- Jeg er klar over, at nordområdet trænger, sagde borgmesteren.

- Men vores undersøgelse dækker ikke de tre hovedbyer, men de fem skoledistrikter, oplyste Mikael Smed, som lovede at tage problematikken op med Thorbjørn Kolbo, næste gang han ser ham. Samme Mikael Smed har i øvrigt en fortid i Lundby, hvor han har boet og været håndboldtræner.

Billede
Borgmester Mikael Smed (S) har boet i Lundby og været træner for håndboldspillere i ISG. Foto: Claus Vilhelmsen

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk