18. september 2021
Køkkenleder Nina Kristensen har før hjulpet elever til at tabe sig, men aldrig så meget som Freja Strøm Pedersen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Køkkenleder Nina Kristensen har før hjulpet elever til at tabe sig, men aldrig så meget som Freja Strøm Pedersen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole har gjort Frejas liv 25 kilo lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole har gjort Frejas liv 25 kilo lettere
Vordingborg - 25. april 2017 kl. 16:02

- De kaldte mig Freja Flodhest, Fiskefrikadellen og slog mig. Når jeg kom hen til dem, løb de væk. Det var kun, hvis jeg havde fået noget nyt, de gad være sammen med mig - dagen efter var de ligeglade med mig igen.

Ordene kommer fra 16-årige Freja Strøm Pedersen fra Valby. For otte måneder siden startede hun på Lundby Efterskole med en vægt på 111 kilo, faglige udfordringer og et selvværd på størrelse med en ært. I dag har hun tabt 25 kilo.

- Jeg valgte Lundby Efterskole for at kunne dyrke idræt. Jeg havde et ønske om at tabe mig, men jeg havde aldrig troet, at det ville blive så meget, fortæller Freja Strøm Pedersen, der har gået til ugentlige vejninger hos køkkenleder Nina Kristensen, der også er uddannet kostvejleder.

Det er ikke kun vægten, Freja Strøm Pedersen har forandret. Hun er blevet glad og udadvendt. Også fagligt har hun udviklet sig. I folkeskolen sagde lærerne, at hun ikke kunne blive til noget. Nu har hun forbedret gennemsnittet fra 3,8 til 7.

- Det betyder, at jeg efter sommerferien skal starte i gymnasiet. Jeg kommer til at møde mine gamle klassekammerater, men det er okay. Jeg glæder mig til at vise dem, at jeg er blevet en ny Freja.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk