13. december 2017
Henrik Bajer og Lina Mather havde stort mod på fremtiden, da de overtog forpagtningen af Hotel Præstekilde. Men der har ikke været nok gæster på hotellet. Arkivfoto
Henrik Bajer og Lina Mather havde stort mod på fremtiden, da de overtog forpagtningen af Hotel Præstekilde. Men der har ikke været nok gæster på hotellet. Arkivfoto
Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drøm brast efter et år: Forpagterpar kaster håndklædet i ringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drøm brast efter et år: Forpagterpar kaster håndklædet i ringen
Opdateret 17. februar 2016 kl. 06:48
Vordingborg - 16. februar 2016 kl. 07:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der lå flere måneders hårdt arbejde med ombygning og istandsættelse bag, da Henrik Bajer og Lina Mather i april sidste år slog dørene op på Hotel Præstekilde i Keldby og bød indenfor som stedets nye forpagterpar - han som enehersker i køkkenet, hun som chef for resten.

Men drømmen holdt mindre end et år, og parret bekræfter nu, at de ikke vender tilbage til hotellet. De to har erklæret driftsselskabet bag forpagteraftalen konkurs.

- Vi pakker sammen og flytter tilbage til København, siger Lina Mather.

Hun og Henrik Bajer drev tidligere Gourmetgården i Stege, som de lukkede i slutningen af 2013 for i stedet at rykke til Herløv Kro og Hotel.

Men her faldt de ikke til, og da Møns Bank - som ejer Hotel Præstekilden - tilbød dem muligheden for at få foden under eget bord, slog de til. Planen var, at de to skulle have et ikke nærmere defineret antal år til at banke forretningen op igen med henblik på at købe hotellet fra banken på et tidspunkt.

Den plan er altså nu faldet til jorden, men ifølge Lina Mather skyldes det ikke manglende indsats fra værtsparrets side. De har haft tværtimod ligget på langs siden overtagelsen.

- Vi har arbejdet 100 timer om ugen, hver eneste dag, og gjort alt for at få det op at køre, siger hun.

Nu rejser hun og Henrik Bajer tilbage til København og slikker sårene efter deres andet mønske eventyr, og hvad fremtiden byder, ved parret ikke endnu. Men Lina Mather lægger ikke skjul på, at både hun og hendes mand har taget det som et hårdt slag at måtte opgive hoteldriften på Møn.

- Vi er rigtig kede af det, siger hun.

Møns Bank er nu gået på jagt efter en ny forpagter til hotellet, og direktør Flemming Jensen siger, det er »helt uomtvisteligt«, at hotellet genåbner som planlagt til april.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk