21. september 2020
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabstiltalts forklaring: Hun blev dræbt mens jeg sov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabstiltalts forklaring: Hun blev dræbt mens jeg sov
Vordingborg - 13. januar 2020 kl. 12:33
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det må være en eller flere ukendte gerningsmænd, der stod bag, da en kvinde i 50erne sidste år i marts blev dræbt ved Hårbølle på Møn.

arrow Læs også: Blev fundet død og forsøgt brændt: 12 års fængsel for drab på samlever

Det er i hvert fald essensen af den forklaring, der mandag blev afgivet af kvindens 59-årige tidligere samlever, som har siddet varetægtsfængslet for drabet, siden det skete.

Den 59-årige virkede under fremstillingen på sagens første retsmøde mandag rolig og afdæmpet og svarede beredvilligt på anklagerens spørgsmål, men fastholdt altså sin uskyld i sagen.

Ifølge den 59-årige var parret nogle måneder før flyttet fra hinanden, men hun var vendt tilbage til gården ved Hårbølle den 10. marts for at mødes med en mægler, der var interesseret i at købe parrets båd. Den 59-årige selv havde overladt mødet med mægleren til hende, da han selv led af langvarig depression og hellere ville sove.

Havde taget piller og huskede intet

Han havde taget tre beroligende piller og var derefter gået i seng - og derudover huskede han stort set intet, før han vågnede, og der stod en betejent på den anden side af soveværelsesvinduet og råbte til ham.

Dog forklarede han, at han var vågnet kort før og havde forsøgt at begå selvmord dels ved at stikke sig i maven med en kniv, dels ved at skyde sig i hovedet, men kuglen strejfede ham kun.

Han var derfor ved at lade geværet igen, da betjenten råbte af ham, og det var angiveligt i den sammenhæng, at manden blev skudt af politiet, der ville forhindre ham i et nyt forsøg på selvmord.

Nægter drab

Hvad der er sket i tidsrummet, fra da manden gik i seng og politiet ankom adskillige timer siden, havde han dog ingen anelse om - blot fastholdt han, at det ikke var ham, der havde dræbt samleveren og forsøgt at brænde hendes lig af, og han havde heller ikke noget at gøre med det faktum, at der var forsøgt antændt ild flere steder inde i huset.

- Hvem kan så have gjort det, lød en næsten enslydende spørgsmål fra anklager og forsvarer, men også her meldte den 59-årige pas.

- Har I nogen fjender, fulgte forsvareren op, og svaret var atter nej.

En stribe vidner skal afhøres i sagen senere mandag og det meste af tirsdagen, inden der falder dom enten tirsdag eftermiddag eller fredag.

arrow Datter alarmerede politiet: Frygtede for sin mors liv
13. januar 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:02
arrow Tiltale: Mand kvalte kæresten og ville brænde liget af
13. januar 2020 kl. 04:45 Opdateret: kl. 04:46
arrow To drabssager skal for retten til næste år
07. december 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 15:00
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk