6. december 2020
Et højt men også ualmindeligt skævt juletræ står nu klar til at blive tændt på Svend Gønges Torv i Præstø.Foto: J.C. Borre Larsen
Et højt men også ualmindeligt skævt juletræ står nu klar til at blive tændt på Svend Gønges Torv i Præstø.Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skæve træ i Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skæve træ i Præstø
Vordingborg - 19. november 2020 kl. 10:32
Af Lars Christensen

De fleste kender det skæve tårn i Pisa, men nu kan man bryste sig med at have det skæve træ i Præstø.

Juletræet på Svend Gønges Torv har fået en del humoristiske kommentarer med på vejen på Facebook, siden træet blev sat op tidligere på ugen.

- Det har givet god omtale. Der er mange, der har moret sig over udseendet og skrevet, at der skal være plads til skæve eksistenser og den slags, lyder kommentaren fra Rasmus Evind, formand for Præstø Handel- og Erhvervsforening.

- Men vi satser på at få rettet det op inden fredag, lover han.

- Det er foden, der er problemet. Træet har en meget smal stamme og hullet er meget større, så vi skal bare havet kilet det op, forklarer han.

Det er første gang, at handelsforeningen selv har måtte anskaffe sig et træ til torvet, efter at kommunen skar købstædernes juletræer væk i budgetforhandlingerne sidste år.

Det største træ i skoven
Meldingen var egentlig, at man ville finde Danmarks største juletræ, men den rekord er Rasmus Evind ikke længere så sikker på.

- Det var det højeste træ, de kunne finde i skoven, men det er nok ikke det højeste. Vi har været begunstiget med nogle meget høje træer de senere år, forklarer han.

Juletræet tændes på fredag klokken 17.15, efter at Prins Jørgens Garde har gået gennem byen klokken 17. Juletræstændingen foregår dog uden taler og nedtælling på grund af coronaen, og Rasmus Evind opfordrer også publikum til at holde god afstand.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk