21. oktober 2019
Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kribler under overfladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kribler under overfladen
Vordingborg - 11. juli 2019 kl. 08:15
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev fanget rejer, krabber, tanglopper og vandmænd, da der onsdag var »Livet på det lave vand« med naturvejleder Christina Kaaber-Bühler.

Blandt deltagerne var otteårige Rosa og seksårige Lily Andersen fra Rungsted, der er på besøg hos bedsteforældrene hele ugen. Derfor havde mormor Anne-Lise Andersen taget dem med til Svinø Strand.

- Det er sjovt at fange små dyr, røre dem, se på dem og få viden om dem, lød det fra Rosa Andersen, der går i 2. klasse og ikke tidligere har studeret smådyr på lavt vand. Alligevel gik der ikke mange minutter, før hun havde fanget to rejer og en død vandmand. Blå vandmænd er drenge - røde er piger. De lever af plankton, som med små fimrehår føres ind i munden midt på undersiden. Krabber blev der også fundet.

- Vil man finde krabber i her i kommunen, skal man kigge fra Knudshoved Odde og op. Her er saltindholdet i vandet lavere end rundt om Møn, hvor saltindholdet er påvirket af Østersøen, fortalte Christina Kaaber-Bühler.

Der er »Livet i klitterne« i dag, torsdag 11. juli fra klokken 14 til 18, i klitterne ved Ulvshale Strand og fredag 12. juli fra klokken 15 til 17.30 ved Hårbølle Strand.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk