18. januar 2019
1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) introducerer kortet.
gallery icon

Se billedserie

1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) introducerer kortet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det blå kort viser kommunen fra sin bedste side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det blå kort viser kommunen fra sin bedste side
Vordingborg - 11. juni 2018 kl. 06:27
Af Tekst og foto: Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det Blå eventyrkort, der blev officielt indviet og frigivet lørdag, er designet til at hjælpe såvel turister som fastboende til at finde de bedste steder langs Vordingborg Kommunes kyster.

Idéen blev undfanget af den afgåede havnechef Anders Arfelt, som kort efter sin tiltrædelse præsenterede sin vision. Han mente, at Vordingborg Kommune, som har Danmarks længste kystlinje, skal ses fra havet mod land, og havnene skal ses som en helhed, skriver Sjællandske.

Frigivelsen blev en realitet i Vordingborg Roklubs lokaler kl. 11 og meget passende på Havnens Dag og starten på vandugen.

Det blev 1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF), der præsenterede kortet, og hun kaldte kortet et skattekort.

- Man kan også sige, at det er et skattekort, for det leder hen til nogle af de mere eller mindre hemmelige perler, vores område gemmer på.

- Her kan man se, hvor det er godt at snorkle, man kan se den blå verden åbne sig med undersøiske liv af planter og fisk. Man kan se, hvor man kan svømme i åbent vand eller dykke og kigge på spændende, gamle skibsvrag, bopladser fra stenalderen eller muslingebanker, sagde hun til en stor forsamling.

Hun takkede kommunens medarbejdere for deres ildhu, og meget passende blev det chef for Kultur og Fritid Jesper Kjærulff, der fortsatte.

Han fortalte, at normalt tænker folk på kommunen som én stor virksomhed. Men i virkeligheden er den delt op i mange, mindre enheder.

- Det har været en øvelse i at arbejde sammen på tværs af afdelinger, sagde han og takkede Afdeling for Byg, Plan og Miljø.

Kortet er udgivet på dansk, engelsk og tyk, og der er et fysisk kort, som er trykt i 37.000 eksemplarer, og et digitalt kort.

Begge muligheder blev præsenteret af de to medarbejdere, der har arbejdet mest med kortet og har brugt rigtig meget tid på det i løbet af det sidste år.

Det digitale kort indeholder mange smarte links og gode oplysninger, så det fysiske kort (som sagtens kan stå alene) kan bruges som start til at få endnu flere informationer på nettet ved at gå ind på det digitale kort.

Det skriver Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk