10. april 2020
Lindholm lukker ned. Som det ser ud nu, så har DTU kun få år tilbage på forskningscentret, der ligger på øen Lindholm. Virusinstituttet skal nemlig lukkes, og arbejdspladserne flyttes til Lyngby. Arkivfoto
Lindholm lukker ned. Som det ser ud nu, så har DTU kun få år tilbage på forskningscentret, der ligger på øen Lindholm. Virusinstituttet skal nemlig lukkes, og arbejdspladserne flyttes til Lyngby. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der arbejdes konkret mod Lindholm-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der arbejdes konkret mod Lindholm-lukning
Opdateret 17. april 2010 kl. 17:16
Vordingborg - 16. april 2010 kl. 22:07
Af Jonathan Lilmoës
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
LINDHOLM: Der er blevet taget en principbeslutning om, at Danmarks Tekniske Universitets (DTU) Veterinærinstituts virusforskningscenter på øen Lindholm i Stege Bugt bør lukkes. Beslutningen skal blandt andet ses i forhold til den økonomiske merudgift, der er ved at have et forskningscenter på en ø. Men det er dog ikke udelukkende grunden til, at DTU gerne vil have forskningscenteret nedlagt og bygningerne solgt. Der har i den seneste tid været nedsat tre fokusgrupper, der hver har haft ansvar for at udarbejde analyser af det faglige, det økonomiske og det sikkerhedsmæssige grundlag for en lukning. Veterinærinstituttets direktør, Kristian Møller, fortæller, at der er helt andre muligheder ved en lukning af ø-forskningscenteret, hvis afdelinger i så fald skal flyttes til hovedkvarteret i Lyngby.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- Det økonomiske spiller selvfølgelig en stor rolle, men rent fagligt er det også en fordel. Det, der skal slås på, er en bedre synergieffekt med de andre relevante institutter i Lyngby. Og for at kunne udnytte den synergi, er det lettere at have samlet aktiviteterne, siger direktøren.

Det er især vigtigt for DTU, at det kan være konkurrencedygtigt på det europæiske marked, da DTU kæmper om at modtage samme EU-midler som eksempelvis landets tyske naboer.

- Hvis alt flasker sig, så kan det være sent i 2013, at aktiviteterne flyttes, fortæller Kristian Møller, der dog påpeger, at det næppe bliver før tidligst 2014. Måske først i 2015.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk