19. oktober 2018
Begejstringen er stor på Jungshoved over, at ordningen med delebil efter forsøget får lov at fortsætte i tre år. Allan Capion var en af initiativtagerne. Foto: Claus Vilhelmsen
Begejstringen er stor på Jungshoved over, at ordningen med delebil efter forsøget får lov at fortsætte i tre år. Allan Capion var en af initiativtagerne. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delebilen Frøen får lov at kvække i tre år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delebilen Frøen får lov at kvække i tre år mere
Vordingborg - 13. november 2017 kl. 06:02
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jungshoved: Det lokale initiativ Frøen på Jungshoved har fået så forrygende en start, at hverken kommunens administration eller politikere tøver med at give bilen tilladelse til at køre i tre år.

Det nuværende forsøg kører i fem måneder og slutter ved årsskiftet, men allerede nu er det åbenbart, at borgerne på Jungshoved vil bruge bussen. Der er også ifølge en af de ansvarlige for Frøen Allan Capion ligefrem en venteliste med folk, der gerne vil være frivillige chauffører.

Det bliver dog ikke den nuværende minibus, der er lejet hos Avis, der skal køre efter 1. januar. Kommunen vil leje en bus i tre år hos Kommuneleasing.

Positive tal
Teknik- og Miljøudvalget har taget beslutningen på baggrund af brugertallene for de to første måneder, august og september.

Der har været 343 enkeltture Jungshoved-Præstø og tre weekendudlån af bilen. Når udgifter og indtægter er regnet sammen, giver bilen et overskud på ca. 2.000 kr. pr. måned, fordi antallet af flexture er reduceret med 47 procent. Flexturene er dyrere for brugerne, men i høj grad også for kommunen, så alt i alt er det en god forretning.

Hertil kommer, at antallet af brugere er stigende.

- Vi har efterhånden et fast klientel, der benytter bussen, og flere kommer til. I oktober var vi oppe på 263 enkeltture og syv udlån. Nogle har lånt bussen for at køre til svømmehallen i Nr. Alslev og andre til koncerter, fortæller Allan Capion.

I november er den allerede udlånt tre gange, og der er foreløbig fire bookninger.

- På dagen for kommunalvalget 21.november kører vi hele dagen. Man skal bare ringe, så kommer vi og henter folk på Jungshoved og kører dem ind til forsamlingshuset, hvor man kan stemme, lover Allan Capion.

Andre kan også
Han har svært ved at få armene ned, men ikke kun på Jungshoveds vegne. Teknik- og Miljøudvalget åbner nemlig op for, at andre kan gøre det samme. Det bekræfter udvalgsformand Thomas Christfort (K).

- Det giver overskud i forhold til Flextur, og får andre lyst til at lave en lignende ordning, så er vi åbne over for det i udvalget, siger den afgående formand.

Stor tilfredshed
Kommunen har udført en undersøgelse for at finde ud af, hvad folk på Jungshoved synes om delebilsordningen. Ifølge svarene ville 60 procent have brugt Flextur i stedet, mens resten ville have kørt i deres egen bil eller have blevet hjemme.

Men det drejer sig ikke kun om at køre frem og tilbage.

Tilbagemeldingen er også, at Frøen er et væsentligt samlingspunkt for det sociale liv på Jungshoved.

I kommunen er det opfattelsen, at delebilen kan have en positiv indvirkning på bosætningen på Jungshoved. Det bekræfter Allan Capion.

Det eneste krav for at kunne låne Frøen er, at man skal bo på Jungshoved eller have sommerhus der. En tur til Præstø koster 10 kr. og det samme tilbage. Udlån koster to kr. pr. km for de første 100 km.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk