22. september 2021
Lis Kirsten Dam ser gerne, at der kommer store busser i persontrafikken med de samme faciliteter som et tog. Foto: Helge Vedel
Lis Kirsten Dam ser gerne, at der kommer store busser i persontrafikken med de samme faciliteter som et tog. Foto: Helge Vedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sæt lokaltrafikken på skinner - uden skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sæt lokaltrafikken på skinner - uden skinner
Vordingborg - 02. august 2021 kl. 17:57

Vejanlæggene i Vordingborg Kommune anlægges med henblik på, at godstrafikken kan benytte sig af store vogntog. Derfor bør det ikke være et stort problem at indsætte et antal større busser i persontrafikken med de samme faciliteter som et tog. Det vil kræve, at et stoppested i hver byzone forsynes med en perron, så cykler, barnevogne, el-scootere, kørestole, indkøbstasker på hjul med videre kan tages om bord i bussen på samme lette måde som i et tog.

Bussen må selvsagt være større for at have plads nok, men det burde ikke være et problem. Når store godstransporter kan komme rundt på vejene, kan en stor ledbus også komme frem. De store busser behøver ikke køre ind i smalle gader, da passagererne kan benytte deres eget køretøj de sidste 100 - 500 meter eller benytte en afgang, der betjenes af en mindre bus, som kører ind i bykernen.

Det er ikke realistisk at etablere togforbindelse til eksempelvis Stege og Præstø, men det vil være et stort skridt for befolkningen og bosætningen, hvis alle byerne i Vordingborg Kommune blev koblet op på jernbanenettet med busser, der kan det samme som et tog.

Lis Kirsten Dam
Jernbanevej 18 st. th.,

Præstø

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk