6. april 2020
I stedet for kommunalpolitikerne var det 9. klasseselever, der sad klar i byrådssalen, da kommunen markerede Demokratiets Dag.  Foto: Vordingborg Kommune
I stedet for kommunalpolitikerne var det 9. klasseselever, der sad klar i byrådssalen, da kommunen markerede Demokratiets Dag. Foto: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De unge bestemte i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De unge bestemte i byrådssalen
Vordingborg - 11. februar 2020 kl. 14:18
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forbud mod valgplakater, kortere skoledage og affaldssortering var på programmet, da elever fra kommunens 9. klasser mødtes i byrådssalen til Demokratiets Dag.

Det er andet år i træk, at kommunen afholder Demokratiets Dag, som er et projekt sat i søen af to initiativrige lærere fra Kulsbjerg Skole.

Alle kommunens elever i 9. klasse har op til Demokratiets Dag arbejdet med at forme og skærpe deres ideer til konkrete forslag, som kunne fremføres i byrådssalen. Her skulle eleverne på ægte politikermaner til sidst stemme om, hvilke forslag der er de bedste.

De tre vinderforslag blev et forbud mod valgplakater, kortere skoledage og affaldssortering på skolerne og i det offentlige rum.

Andre forslag, der blev præsenteret på dagen var blandt andet privatøkonomi på skoleskemaet, investering i ungdomsklubberne, et ungeområde og flere uddannelser i kommunen.

Tanken er nu, at forslagene fra de unge kan tages med videre til politisk behandling hos kommunalpolitikerne, hvor man er glade for de unges bidrag.

- Vi har set nogle rigtig gode forslag, og også noget, som vi konkret kan arbejde videre med. Sidste år blev forslaget om Hjernemad blandt andet fremlagt, og det ser vi jo i drift på flere skoleafdelinger i dag, og vi er også i gang med at realisere et andet forslag, nemlig »spire«-fritidsjobs på ældrecentrene, fortæller Nikolaj Reichel (S), formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie.

- I år gik klimadagsordenen igen i flere af forslagene, mens omdrejningspunktet for mange også handlede om ungefællesskaber, både rent fysisk, men også i forhold til ensomhed blandt unge. De unge er jo på mange måder eksperterne, og vi vil bære deres forslag med videre ind i det kommunale arbejde, tilføjer udvalgsformanden.

Vil man vide mere om de unges dag i byrådssalen, så kan man finde video fra Demokratiets Dag på kommunens hjemmeside.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk