7. maj 2021
Ejeren af Iskutteren Linda Wilms fejrer afstemningen med champagne. Lillesøster Diana vil heller ikke snydes for de gyldne dråber. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Ejeren af Iskutteren Linda Wilms fejrer afstemningen med champagne. Lillesøster Diana vil heller ikke snydes for de gyldne dråber. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De bedste kugler får man i Iskutteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De bedste kugler får man i Iskutteren
Vordingborg - 14. april 2021 kl. 17:34
Af J.C. Borre Larsen

Den svenskerrøde træbygning på hjørnet, lige når man drejer ned til havnen i Præstø, kan kalde sig Sydsjælland og Øernes bedste ishus.

Det står fast, efter Opdag Danmarks elektroniske afstemning om Danmarks bedste ishus sluttede 14. april. Her fik Iskutteren i alt 378 stemmer. De rakte til en 15.-plads på landsplan og til en førsteplads på Sydsjælland inklusive Lolland og Falster. Resultatet blev fejret onsdag eftermiddag med både isvafler og champagne ved en lille reception i Iskutteren.

- Det er fedt, et klap på skulderen, lød det fra en glad Linda Wilms, indehaver af Iskutteren.

Den 41-årige ismutter har drevet biksen siden 2015. Og kunderne har tilsyneladende ikke glemt den italienske is bag glasmontren, siden de gav Iskutteren næsten 400 stemmer.

- Man kan virkelig smage de varer, som er i isen. Det er ikke kunstigt, siger Linda Wilms, der foretrækker en kugle med rom og rosin i sin gammeldags isvaffel.

Blandt gratulanterne i Iskutteren så man blandt andre Rasmus Evind, formand for Præstø Handel & Erhvervsforening, Silje Brenna, direktør på Hotel Frederiksminde og den lokale havnefoged Tomas Damsgaard, der selv har rom og rosin som favorit. Borgmester Mikael Smed var forhindret på grund af grundlovsceremoni, så han sendte i stedet Linda Wilms en video, hvor han ønskede tillykke.

Det er nu ikke kun hos Iskutteren, at man kan få god is på havnen i Præstø. Det gamle Toldhuus - Ishuus opnåede 302 stemmer, og det udmøntede sig i en samlet 18.-plads og en andenplads på Sydsjælland og Øerne.

Møn Is i Stege var også nomineret til Danmarks bedste ishus, men her nåede man ikke med på listen over iskiosker, der fik over 250 stemmer.

Vinderen af kåringen som Danmarks bedste ishus blev Fjellerup Vaffelbageri på Djursland med 4638 stemmer.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk