27. januar 2021
Hundredvis af meter lyskæder er blevet viklet om den nye kæmpestore julestjerne, så den kan lyse op i de mørke vinterdage. Det er Møns Banks initiativgruppe, der fandt på idéen med den enorme stjerne. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Hundredvis af meter lyskæder er blevet viklet om den nye kæmpestore julestjerne, så den kan lyse op i de mørke vinterdage. Det er Møns Banks initiativgruppe, der fandt på idéen med den enorme stjerne. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks største julestjerne er nu tændt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største julestjerne er nu tændt
Vordingborg - 25. november 2020 kl. 05:28
Af Lars Christensen

Det var egentlig planen, at den skulle være tændt i fredags samtidig med juletræerne i byen, men folk i Præstø har måtte væbne sig med tålmodig.

Tirsdag var ventetiden dog ovre, og den meget omtalte syv meter høje julestjerne er nu kommet på plads ved siden af den gamle stationsbygning i Præstø.

arrow Læs også: Idéerne står i kø hos initiativgruppe

Tømrermester Anders Madsen hentede tirsdag morgen stjernen hos EUC Sjælland i Næstved. De to elever, Nicklas Nielsen og Frederik Bache, brugte sammen med en tredje elev formiddagen på at få monteret stjernen og de hele 600 meter lyskæder, som Domiciel har leveret.

Palles Kraner hjalp til med at få hejst den enorme stjerne på plads, og Tom Andersen, der ejer stationsbygningen, har sponsoret strømmen.

- Det er gået super godt. Der var mange nysgerrige forbi, og vi har fået mange positive kommentarer fra folk, fortæller Anders Madsen.

- Det er nogle helt grønne tømrerlærlinge, der har stået for det her. Det er første år, som de er i gang med. Det er meget imponerende. Det er altså ikke hverdag, at man får til opgave at lave en syv meter høj julestjerne, fortæller tømrermesteren.

- Så må vi se, om vi skal bygge en endnu større næste år, hvis der er nogen der udfordrer os, og om den så skal være med fem eller seks kanter, lyder det fra tømrermesteren med slet skjult reference til debatten om, hvorvidt tømrerne med den sekskantede udformning har lavet en klassisk jødestjerne i stedet for en julestjerne.

arrow Kritik: Julestjerne er en kæmpe jødestjerne
11. november 2020 kl. 05:55 Opdateret: kl. 11:20
arrow Rekord: Her har de Danmarks største julestjerne
09. november 2020 kl. 16:24 Opdateret: kl. 16:24
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk