8. juli 2020
Den lokale folketingskandidat for Socialdemokraterne, Martin Leider Olsen, kæmper for at bevare forskningsstationen Lindholm.
Den lokale folketingskandidat for Socialdemokraterne, Martin Leider Olsen, kæmper for at bevare forskningsstationen Lindholm.
Foto: privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DTU skal grundigt overveje lukning af Lindholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DTU skal grundigt overveje lukning af Lindholm
Opdateret 03. oktober 2010 kl. 22:08
Vordingborg - 01. oktober 2010 kl. 06:00
Af Kristine Amalie Linnet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
En lukning af forsøgsstationen på Lindholm ved Møn skal baseres på meget grundige overvejelser. Det skriver departementschefen i Videnskabsministeriet i et brev til bestyrelsesformanden for Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Steen Scheibye.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- Regeringens fokus på Danmark i Balance gør det aktuelt at overveje hensigtsmæssigheden i at flytte Afdeling for Virologi fra Lindholm til Lyngby, skriver departementschef Uffe Toudal Pedersen i brevet, som Sjællandske er i besiddelse af.

Han beder om en grundig beskrivelse af DTUs forudsætninger, herunder investeringsbehovet, driftsudgifterne, faglige argumenter og sikkerhedsmæssige overvejelser for de to forskellige placeringer.

Folketingsmedlem, Henrik Dam Kristensen (S), der er tidligere landbrugsminister, ser brevet som et udtryk for bekymring fra ministeriets side.

- Når vi har uddelegeret ansvaret til en bestyrelse, så har den ansvaret, og så skal vi som princip holde nallerne væk. Men hvis det er sådan, at der er truffet en beslutning, som kan have samfundsmæssige konsekvenser, så er det netop, at ministeriets folk skal forsøge at finde en løsning, siger han.

Henrik Dam Kristensen har nu sammen med den lokale folketingskandidat, Martin Leider Olsen (S), bedt videnskabsministeren svare på en række af de såkaldte § 20 - spørgsmål.

Læs mere om Lindholm i Sjællandske.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk