18. september 2020
Institutdirektør Kristian Møller (nummer to fra venstre) under et møde på DTU Lindholm 18. april 2010, hvor han forklarede, at der var planer om at flytte forskningen fra øen i 2016. Den beslutning har bestyrelsen på DTU imidlertidig fremskudt for at spare penge.
Institutdirektør Kristian Møller (nummer to fra venstre) under et møde på DTU Lindholm 18. april 2010, hvor han forklarede, at der var planer om at flytte forskningen fra øen i 2016. Den beslutning har bestyrelsen på DTU imidlertidig fremskudt for at spare penge.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DTU Lindholm kan reddes fra politisk side
Opdateret 25. april 2012 kl. 14:17
Vordingborg - 25. april 2012 kl. 06:19
Af Sebastian Alsing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Sagen om forskningscenteret på Lindholm tog tirsdag 24. april en ny drejning, da det kom frem, at der snarest muligt vil blive afholdt en høring, hvor blandt andet fødevareministeren, særligt inviterede gæster og udvalg for fødevare vil drøfte sagen om det omdiskuterede forskningscenter.

Ifølge formand for udvalget for fødevare René Christensen (DF) har politikerne i sidste ende den altafgørende kompetence til at ændre beslutningen fra DTU's bestyrelse. Dermed bevarer han troen på, at forskningscenteret stadig har en chance for at overleve, og han stiller samtidig spørgsmålstegn ved om den forventede besparelse på omkring 20 millioner kroner ved at lukke forskningscenteret er det værd, når konsekvensen kan blive et tabt i milliardklassen i eksportpenge, hvis der udbryder en mund- og klovsygeepidemi i Danmark.

- DTU leverer et hundrede procents produkt, men hvis Lindholm lukker er vi nede på 80 procent, siger René Christensen.

Han lægger vægt på, at det høje forsknings- og beredskabsniveau inden for mund- og klovsyge er et argument, som Danmark også i fremtiden bør kunne bruge som argument i forbindelse med landets store fødevareeksport.
arrow Læs også: Hård kronik puster liv i Lindholm-debatten
Råderet nødvendigt
Ifølge afdelingsleder i Landbrug og Fødevare Per Olsen er der intet galt i at flytte forskningen til Tyskland i overflytningsperioden, hvis råderetten over beredskabet fastholdes på danske hænder.

- For hvis der sker et udbrud af for eksempel mund- og klovsyge, skal analyserne foregå så hurtigt som muligt. I den forbindelse skal vi være sikre på, at vi har førsteprioritet, da testhastigheder er afgørende for, hvor hurtigt vi kan komme tilbage på eksportmarkedet, påpeger Per Olsen.

Læs mere i Sjællandske
arrow - De svarede jo ikke på spørgsmålene
27. juni 2012 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:53
arrow Høring om lukning af Lindholm
26. maj 2012 kl. 09:23 Opdateret: kl. 22:54
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk