4. marts 2021
Hverken John Pawlik (tv) eller Heino Hahn er tilfreds med DF's optræden på nationalt og lokalt plan. Foto: J.C. Borre Larsen
Hverken John Pawlik (tv) eller Heino Hahn er tilfreds med DF's optræden på nationalt og lokalt plan. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF'ere hopper over til Nye Borgerlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF'ere hopper over til Nye Borgerlige
Vordingborg - 19. maj 2020 kl. 18:03
Af J.C. Borre Larsen

Tirsdag formiddag smed de to lokalpolitikere Heino Hahn og John Pawlik en bombe.

arrow Læs også: Espersen: Hahn er bange for at tabe kampen om spidskandidatur

De forlader Dansk Folkeparti til fordel for Nye Borgerlige. Heino Hahn og John Pawlik har på især to fronter fået nok: partiledelsen på Christiansborg og lokalforeningen i Vordingborg.

- Vi har igennem længere tid ikke fået opbakning fra Borgen. Når man ikke lytter til baglandet, er vi nødt til at reagere, siger John Pawlik.

Sammen med Heino Hahn er han dybt skuffet over, at DF's partitop ikke informerede dem om finanslovsaftalen i 2018. Her indgik DF en aftale med den daværende VK-regering om at placere et udrejsecenter på Lindholm for blandt andre kriminelle udlændinge.

- Vi sad til en julefrokost på Café Stalden på Bogø, hvor Søren Espersen (DF's næstformand, red.) også var med. Han sagde ikke et kvæk, og dagen efter kørte aftalen som breaking news i medierne. Vi blev fuldstændig taget med bukserne nede, fortæller John Pawlik, der har været medlem af DF i otte år.

Ved folketingsvalget i 2019 fik DF en ordentlig vælgerlussing.

- DF spillede på flygtningeproblemet i stedet for at fokusere på, hvad sker i de små lokalområder, siger John Pawlik.

Han og Haino Hahn erkender, at de har problemer med Marie Hansen, der udgør DF's tredje og sidste medlem i kommunalbestyrelsen.

- Vi har ikke meget samarbejde med hende. Hun går sine egne veje, siger John Pawlik og henviser til et partimøde før kommunalbestyrelsesmødet i februar.

- Til de formøder siger man altid til gruppeformanden, hvad man vil sige til kommunalbestyrelsesmødet, og Marie sagde ikke noget til Heino. Og så rejser hun sig alligevel op og siger noget til kommunalbestyrelsesmødet. Det kan vi ikke acceptere, siger John Pawlik.

Nu gælder det Nye Borgerlige.
- Partiet har ikke det vilde på det sociale område, så her byder vi ind, siger Heino Hahn, der kan se tilbage på 18 år i DF.

Han vil også arbejde for at minimere den offentlige sektor.

- Nedlæg regionerne og spar dobbelt-arbejde, siger Heino Hahn.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk