27. maj 2020
- Vi vil nødig ende med en 20 procents cykelsti, lød det fra Anders Madsen fra Lundby Lokalråd, da han onsdag spurgte ind til den kommende cykelsti mellem Bårse og Lundby. Han ville også gerne vide, hvornår den kommer. Det fik han ikke svar på. Foto: J.C. Borre Larsen
- Vi vil nødig ende med en 20 procents cykelsti, lød det fra Anders Madsen fra Lundby Lokalråd, da han onsdag spurgte ind til den kommende cykelsti mellem Bårse og Lundby. Han ville også gerne vide, hvornår den kommer. Det fik han ikke svar på. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelsti bliver væsentlig dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelsti bliver væsentlig dyrere end forventet
Vordingborg - 20. september 2019 kl. 04:27
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

18 millioner kroner. Det har hidtil været den forventede pris for etablering af en cykelsti mellem Bårse og Lundby.

Cykelstien blev en del af aftalen, da et politisk flertal trods massive borgerprotester vedtog lokalplanen, der muliggør et stort biogasanlæg ved Køng.

Men pengene rækker ifølge Anders Madsen fra Sværdborg ikke. I spørgetiden på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften udtrykte han på vegne af Lundby Lokalråd stor bekymring over projektet.

- Der har været holdt møde mellem et cykelstiudvalg og kommunens administration, og der er kommet nogle tal på bordet. På mødet er vi blevet oplyst om, at det vil koste 28 millioner at lave cykelstiprojektet. Ydermere er passagen af Gl. Lundby slet ikke med. Den vil koste yderligere cirka ti millioner kroner, lød det fra Anders Madsen.

- Vi er nervøse for, om vi kun får en smule cykelsti. Noget er blevet lovet af borgmesteren, og Michael Larsen har også lovet et stykke. Men vi er ikke interesserede i en cykelsti, som kun er på noget af strækningen.

Ifølge Michael Larsen (R), formand for Plan og Teknik, har administrationen fået til opgave at lave et projekt over de næste tre år, der giver sikker skolevej fra Bårse til Lundby. Det skal ske for de 18 millioner kroner, man har kunnet fremrykke og pulje. Og der skal kigges på hele strækningen.

- I udvalget har vi ikke set det færdige projekt på de 28 millioner, du henviser til, lød det fra Michael Larsen til Anders Madsen.

- Det kan udmærket være, at det er den store forkromede løsning med en cykelsti i begge sider hele vejen. Det ved vi ikke endnu. Jeg forventer, at vi har sagen på på næste udvalgsmøde.

Læs mere i Sjællandske fredag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk