15. februar 2019
Lotte Jakobsen fra frisørsalonen Hos Lotte og Mette Dörge fra Vordingborg MC Center har været rundt til områdets erhvervsdrivende for at få underskrifter og for at få gjort opmærksom på projektet. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lotte Jakobsen fra frisørsalonen Hos Lotte og Mette Dörge fra Vordingborg MC Center har været rundt til områdets erhvervsdrivende for at få underskrifter og for at få gjort opmærksom på projektet. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butiksejere frygter »fredeliggørelse«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butiksejere frygter »fredeliggørelse«
Vordingborg - 16. januar 2018 kl. 09:30
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om få uger indvies den nye bro over jernbanen i Vordingborg, men den er kun første skridt i en større forvandling af byens stationsområde.

arrow Læs også: 40 almene boliger på vej ved station

Men det har nu fået en række butiksindehavere på barrikaderne. I den vestlige ende af Algade frygter man nemlig, at kommunens planer vil betyde døden for butikslivet.

I et lokalplansforslag, der i øjeblikket er i høring, kan man se en skitse af, hvordan området tænkes udviklet i fremtiden. På strækningen fra stationen til Boulevarden står der, at »Algade fredeliggøres«.

- Men hvad mener de med fredeliggøres? Det har vi ikke kunnet få et klart svar på, forklarer Lotte Jakobsen, indehaver af frisørsalonen Hos Lotte på Algade 7.

Sammen med Mette Dörge fra Vordingborg MC Center har hun den seneste tid været rundt for at samle underskrifter fra butikker i den vestlige del af gaden.

- Vi ønsker at bevare så meget af trafikken som muligt. Det har altid været styrken for butikkerne i denne del af gaden, at kunderne har kunnet køre lige til døren. Vi skal ikke have begrænset kørsel eller ensretning her, lyder det fra Mette Dörge.

- Vi ejer bygningerne, så vi har fået besked om projektet, men de fleste butiksindehavere er kun lejere, og så er der mange oplysninger, der ikke når ud til dem, forklarer Mette Dörge.

- Over halvdelen af dem, vi har været rundt til, har ikke kendt til projektet før vi fortalte om det. Det kom meget bag på dem, uddyber Lotte Jakobsen.

- Vi er glade for stationsområde-projektet. Det er dejligt, at der sker noget i området, men man behøver ikke ændre alt, tilføjer hun.

Stationsområdets fremtid er i fokus på et borgermøde, der finder sted i kantinen på Vordingborg Rådhus tirsdag 23. januar klokken 19 til 21.30.

arrow Over 8000 bilister rammes af brolukningen
03. januar 2018 kl. 18:16 Opdateret: kl. 18:16
arrow Unges byudvikling mødte opbakning
30. april 2017 kl. 06:04 Opdateret: kl. 13:17
arrow Se den nye Næstvedvej
11. april 2017 kl. 08:50 Opdateret: kl. 20:09

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk