14. juli 2020
Det tog knap en halv time at hive hver af de meterlange fortøjningsrør op af vandet. De blev i sin tid sænket ned i vandet i forbindelse med byggeriet af Masnedsundbroen. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det tog knap en halv time at hive hver af de meterlange fortøjningsrør op af vandet. De blev i sin tid sænket ned i vandet i forbindelse med byggeriet af Masnedsundbroen. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Broen er færdig - nu ryddes der op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Broen er færdig - nu ryddes der op
Opdateret 22. august 2019 kl. 11:33
Vordingborg - 21. august 2019 kl. 17:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når togstrækningen mellem Næstved og Nordfalster efter planen genåbner 2. september, så tages den nye jernbanebro over Masnedsund for første gang i brug.

Onsdag kunne beboerne på Sydhavnen og forbipasserende se et meget tydeligt tegn på, at det markant brobyggeri nu er nået til vejs ende.

De 20 meter lange fortøjningsrør, der har været placeret langs med Sydhavnen, blev onsdag morgen trukket op af havet med en stor kran.

Rørene blev hamret ned i Masnedsund i forbindelse med, at broelementerne til den nye Masnedsundbro blev sejlet hertil fra Polen.

Rørene er primært blevet brugt til fortøjning af den store kran, der blev brugt til at hejse de 11 broelementer til den nye Masnedsundbro på plads. Senest er de blevet brugt til fortøjning af de skibe, der har leveret sten til sikring af bropillerne ved den nye bro. Da arbejdet er afsluttet, er der ikke længere brug for rørene, og derfor er de nu blevet taget op. Det er dog planen, at de enorme rør skal genbruges, oplyser Banedanmark.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk