17. januar 2018
Christian Brix-Hansen, formand for Vordingborg Erhvervsforening, styrede den politiske duel mellem Mikael Smed (S) og Michael Seiding Larsen (V) til foreningens 16-19 møde på Vordingborgskolen.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Christian Brix-Hansen, formand for Vordingborg Erhvervsforening, styrede den politiske duel mellem Mikael Smed (S) og Michael Seiding Larsen (V) til foreningens 16-19 møde på Vordingborgskolen.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterduel gav løfter til erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterduel gav løfter til erhvervslivet
Vordingborg - 04. oktober 2017 kl. 06:15
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et erhvervsfremmende selskab og et politisk udvalg med rent fokus på erhvervslivet. Det er to af de ting, som blev indført da det borgerlige flertal kom til magten efter sidste valg, og det er to ting, som fortsat vil bestå efter valget, selv hvis socialdemokraterne skulle vinde magten tilbage.

Sådan lød løftet i hvert fald fra Mikael Smed (S), partiets borgmesterkandidat, da han gik op mod Michael Seiding Larsen (V) i en borgmesterduel ved erhvervsforeningens møde tirsdag aften.

- Vi har ingen intentioner om at lukke det. Et udvalg for erhverv og til erhverv vil komme til at fortsætte, understregede han.

- Men vi skal have kigget på, hvordan det fungerer, så det får mere at lave, ligesom vi skal have nedbrudt det tunge bureaukrati, som hæmmer Vordingborg Erhverv A/S, lød det fra S-politikeren.

Borgmester Michael Seiding Larsen erkendte, at man nok bør nytænke erhvervsudvalget.

- Dagsordenerne er normalt meget korte og nogle møder bliver helt aflyst. Det skal vi have kigget på, forklarer han.

Borgmesteren lagde i sin indledende tale vægt på den »genrejsning« af kommunen, som han mener er sket i løbet af de sidste fire år.

- Vi har sat erhverv og erhvervsliv øverst på dagsordenen, og vi har haft fokus på at skabe arbejdspladser og synliggøre os. Vordingborg Erhverv A/S vokser sig større og større, og har gjort meget godt. Især i forhold til at få markedsført grunde ved afkørsel 41. Jeg ved godt, at det har taget tid og har været op ad bakke, men op ad bakke er stadig fremad, forklarede han.

Begge kandidater lagde vægt på bedre forhold for de små- og mellemstore virksomheder, især kommunens mange håndværkervirksomheder.

Kædeansvar, ineffektivitet i den kommunale administration, turisme samt hjemtagningen af rengøring på en del skoler var også blandt de debatterede emner.

Den høje grundskyld blev også vendt, men begge kandidater afviste en ændring.

- Vi har ikke råd til at sætte den ned. Det ville være mange millioner, vi ville miste, forklarede borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk