20. september 2021
Det skal fejres, at udrejsecentret på Lindholm er lagt i mølposen. Her slæber beboere i Kalvehave  drikkevarer ind i Den Gule Stald til aftenens fest. Foto: J.C. Borre Larsen
Det skal fejres, at udrejsecentret på Lindholm er lagt i mølposen. Her slæber beboere i Kalvehave drikkevarer ind i Den Gule Stald til aftenens fest. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om Lindholm: Fornuften har sejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om Lindholm: Fornuften har sejret
Vordingborg - 26. juni 2019 kl. 15:58

Der er glæde hos Vordingborg Kommunes borgmester, efter at partierne bag den nye regering er enige om, at et udrejsecenter for kriminalitetsdømte udviste asylansøgere på Øen Lindholm i Stege Bugt ikke skal gennemføres.

arrow Læs også: FAKTA: Sådan var Lindholm-planerne

- Det er en fantastisk god nyhed ikke kun for Kalvehave og Møn men for hele vores kommune. Og det viser hvad vi kan, når borgere og politikere står sammen, siger borgmester Mikael Smed i en pressemeddelelse. .

Overraskende for ikke mindst kommunalbestyrelsen i Vordingborg, meldte VKLA-regeringen i slutningen af november 2018 ud, at de i forbindelse med den nye finanslovsaftale havde indgået en aftale med Dansk Folkeparti om at oprette et udrejsecenter for kriminalitetsdømte udviste asylansøgere på øen Lindholm i Stege Bugt. Udrejsecenteret, som skulle kunne rumme op til 125 beboere, ville koste små 800 millioner kroner i oprettelse og drift de første år, og derefter 1,8 mio. kr pr. år for hver asylansøger.

Det er syv måneders indsats, der nu har ført til resultatet - en indsats, der er foregået på mange fronter og med mange involverede parter.

- På tværs af partiskel har hele Kommunalbestyrelsen - på nær et enkelt parti - fra starten kæmpet imod et udrejsecenter på Lindholm. Det samme har de fleste partiers folketingskandidater, og ikke mindst så har borgerne i Kalvehave og på Møn ført en fantastisk kamp mod udrejsecenteret. Og det er på alle området blevet ført med saglige argumenter for, hvorfor det ville være en dårlig ide, at oprette et udrejsecenter på Lindholm, siger Mikael Smed.

arrow Støttepartier efter skrotning af Lindholm-plan: Sund fornuft
19. september 2019 kl. 17:49 Opdateret: kl. 17:50
arrow Pia K: Trist at Lindholm-planer bliver stoppet
19. september 2019 kl. 17:18 Opdateret: kl. 17:20
arrow Regeringen stopper endegyldigt Lindholm-plan
19. september 2019 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:20
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk