19. juni 2021
Borgmester Mikael Smed snakkede om nærdemokratiet på grundlovsdag. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Mikael Smed snakkede om nærdemokratiet på grundlovsdag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Vi skal blive bedre til at inddrage og oplyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Vi skal blive bedre til at inddrage og oplyse
Vordingborg - 06. juni 2021 kl. 05:33
Af Lars Christensen

Grundlovsdag inviterede borgmester Mikael Smed indenfor i sin private have på Møn til et grundlovsmøde, og i hans tale var det hverken det store udland eller den nationale scene, der fik et ord med på vejen. I stedet benyttede han grundlovsdagen til at dykke ned i det lokale demokrati.

- Hvordan har demokratiet det egentlig lokalt? Trives I som borgere med de politiske processer eller er der for langt fra dagligstuerne og til det politikerne beslutter, spurgte borgmesteren i sin tale.

- Alle lokale politikere er jo selv borgere i kommunen med netværk ude i det lokale. Alligevel opfattes det ofte som om, at det er kommunen mod borgerne. Det har vi arbejdet på at formindske, men det kommer alligevel frem, fortalte borgmesteren.

- Jeg tror ikke, at det kan elimineres fuldt og helt, men det forpligter at få viden, så derfor skal vi også som politikere og som kommune blive bedre til kommunikationen, både den inddragende og den oplysende, så folk kan få en bedre forståelse for, hvorfor vi træffer de beslutninger, som vi gør, lovede borgmesteren.

- For hvordan kan vi fortsat engagere danskerne? Hvordan bevarer vi interessen for at værne om vores demokratiske model? Det gør vi, ved at sikre, at folk føler sig set og hørt, tilføjede han.

Foruden Mikael Smed fik også partiets folketingskandidat Brian Bressendorff og regionsrådsformand Heino Knudsen mikrofonen til Socialdemokratiets grundlovsmøde.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk