31. juli 2021
De står sammen til efterårets kommunalvalg. Fra venstre mod højre i forreste række ses Charlotte Bagge Hansen, Fælleslisten, Jesper Adler (K), Helle Jørgensen (DF).  Bagerst ses Torben Folke Månsson (Fælleslisten), Lis Torndal (K) og  Søren Hansen (DF). Pressefoto
De står sammen til efterårets kommunalvalg. Fra venstre mod højre i forreste række ses Charlotte Bagge Hansen, Fælleslisten, Jesper Adler (K), Helle Jørgensen (DF). Bagerst ses Torben Folke Månsson (Fælleslisten), Lis Torndal (K) og Søren Hansen (DF). Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerlige partier går uden om Venstre i valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerlige partier går uden om Venstre i valgforbund
Vordingborg - 29. april 2021 kl. 15:18
Af J.C. Borre Larsen

Det Konservative Folkeparti, Fælleslisten og Dansk Folkeparti indgår valgforbund og peger på Jesper Adler som borgmester i Vordingborg Kommune ved kommunalvalget i november 2021.

Det oplyser partierne i en fælles pressemeddelelse.

Med alliancen går de tre partier uden om Venstre, der er kommunens største borgerlige parti med otte mandater i kommunalbestyrelsen. Her har man for længst udpeget Karina Fromberg som borgmesterkandidat.

Hun er da også skuffet over K, DF og Fælleslistens udmelding.
- Jeg vidste ikke noget om det. Jeg synes, at det er ærgerligt, at man skal læse det på Facebook. Jeg kunne godt tænke mig, at vi havde haft en dialog først, siger Karina Fromberg, der havde satset på et stort borgerligt valgforbund.
På spørgsmålet om det skyldes manglende tillid til hende som borgmesterkandidat, svarer hun.
- Helt ærligt, jeg ved det ikke.

Den rigtige til at løfte opgaven

Fælleslisten består af Charlotte Bagge Hansen og Torben Folke, der tidligere har siddet i Venstre Vordingborgs bestyrelse, inden de sidste år stiftede deres eget parti.

- Vi har slet ikke været inde og vurdere, om vi kunne pege på Karina som kandidat, siger Charlotte Bagge Hansen.

- Vi synes, at Jesper er den rigtige til at løfte opgaven. Han er kompetent, behagelig og en drøm for enhver arbejdsgiver, lyder det endvidere.

I DF Vordingborg afviser formand Helle Jørgensen, at partiet ikke har tillid til Karina Fromberg, siden man peger på Konservatives Jesper Adler som borgmesterkandidat.

- Det har intet med tillid at gøre, siger Helle Jørgensen.

- Vi er ikke tilhænger af blokpolitik. Vi ønsker, at der skal være et tredje valg. Tidligere valgkampe har lignet præsidentvalg, hvor vælgerne kun kunne vælge mellem en S- eller V-borgmester, siger Helle Jørgensen.

K, DF og Fælleslisten oplyser, at de ser en fordel i valgforbundet, da de er mindre partier, og derved bedre kan opsamle stemmer inden for valgforbundet, end hvis de var sammen med et stort parti. Det er aftalt mellem de tre partier, at valgforbundet kan blive udvidet med Liberal Alliance, hvis partiet ønsker at være med i valgforbundet.

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre har tidligere oplyst, at de indgår i et valgforbund, hvor man peger på et genvalg til kommunens nuværende borgmester, Mikael Smed.

Det eneste parti fra kommunalbestyrelsen, der ikke har indgået valgforbund, er Nye Borgerlige. Her holder man ifølge Heino Hahn opstillingsmøde 8. maj.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk