24. februar 2020
Keld Møller Hansen er stadig frustreret over, at museet skal betale penge tilbage for en gave, men han er glad for, at staten trods alt vil afskrive langt det meste af gælden. Foto: Anders Ole Olsen
Keld Møller Hansen er stadig frustreret over, at museet skal betale penge tilbage for en gave, men han er glad for, at staten trods alt vil afskrive langt det meste af gælden. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgcenter reddet af ny feriefond-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgcenter reddet af ny feriefond-aftale
Vordingborg - 21. januar 2020 kl. 05:24
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det sendte chokbølger gennem museumsbranchen, da Arbejdsmarkedets Feriefonden tilbage i april 2017 pludselig bad 30 museer og kulturinstitutioner om at betale de mange millioner kroner, som museerne havde lånt siden midten af 1990'erne, tilbage.

I Vordingborg har man modtaget knap 40 millioner kroner til byggeriet af det nye Danmarks Borgcenter. 40 millioner, som man troede fuldt og fast på var en donation, men som altså viste sig at være et lån.

Men nu er der omsider kommet en løsning fra statens side.

Konkret betyder det, at Danmarks Borgcenter får afskrevet 90 % af lånet til feriefonden, så man nu kun skal betale knap fire millioner kroner tilbage.

Museerne får samtidig tilbudt et nyt lån, så de kan betale den resterende gæld af over en periode på 25 år.

- Vi troede, at det var en gave, som vi fik, så vi synes stadig, at det er uretfærdigt, at vi skal betale penge tilbage, forklarer direktør Keld Møller Hansen.

- Men nå det så er sagt, så er det en meget nydelig løsning, man har fundet frem til, tilføjer Keld Møller Hansen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over, at der nu kan sættes punktum i den kaotiske feriefond-sag.

- Jeg kan godt forstå, at låntagerne har været frustrerede. Det har været et langstrakt forløb, fordi reglerne omkring statsstøtte er komplicerede. Nu har dialogen med EU-Kommissionen båret frugt, og aftalekredsen er enige om, at det er den bedst mulige løsning, hvor vi tilgodeser alle hensyn, forklarer ministeren og uddyber:

- Jeg synes, at sagen nu er landet rigtig fint. Det er lykkedes at lande en løsningsmodel, hvor vi både tilgodeser låntagerne samtidig med, at der også er penge til at hjælpe udsatte familier til at få nogle gode ferieoplevelser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk