26. januar 2020
Et fint ciseleret smykke af sølv er en af omkring 2000 genstande fra vikingetiden, som skal udstilles i Vordingborg fra påske 2017. Foto: Museum Hedeby
gallery icon

Se billedserie

Et fint ciseleret smykke af sølv er en af omkring 2000 genstande fra vikingetiden, som skal udstilles i Vordingborg fra påske 2017. Foto: Museum Hedeby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgcenter lukker for at åbne vikingeudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgcenter lukker for at åbne vikingeudstilling
Opdateret 29. september 2016 kl. 12:54
Vordingborg - 27. september 2016 kl. 17:13
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks Borgcenter lukker lige efter efterårsferien i uge 42 for at genåbne til foråret med en kæmpestor udstilling over vikingetiden. Museet låner 2000 vikingegenstande fra Museum Hedeby i Slesvig og bliver dermed ramme om den største udstilling af sin art i hele Norden, sandsynligvis i verden.

- Vi forventer et trækplaster, der virkelig booster museets besøgstal, siger museumsdirektør Keld Møller Hansen, der har fået støtte fra to store fonde til udstillingen, som koster 2,3 million kroner at etablere.

Udstillingen, der skal åbne til påske 2017, er blevet mulig, fordi den skal i nyt hus i Hedeby og fordi museet i forvejen har nært samarbejde med tyskerne.

Hedeby i Slien, fjorden ved Slesvig, var vikingetidens største handelsplads med et indbyggertal omkring 3000.

- Med udstillingen kan vi sætte fokus på Vordingborg i vikingetiden. De ældste pælespærringer i fjorden er fra den tid, vi mener, der ligger rester af en vikingeborg under borgruinerne, og der er gjort fund både ved Baisstræde, ved Næs, hvor der har været en mindre handelsplads, og ved Vester Egesborg, siger Keld Møller Hansen.

Udstillingen næste år vil rumme mere end 2000 genstande - en kraftig forøgelse i forhold til den nuværende udstilling, som rummer et halvt hundrede genstande samt projektioner og animationer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk