14. juli 2020
En række forældre valgte at holde deres børn hjemme, efter Gåsetårnskolen modtog en bombetrussel via SkoleIntra natten til fredag. Foto: Lars Christensen
En række forældre valgte at holde deres børn hjemme, efter Gåsetårnskolen modtog en bombetrussel via SkoleIntra natten til fredag. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bombetrussel fra hacket lærer-profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bombetrussel fra hacket lærer-profil
Vordingborg - 22. november 2019 kl. 15:53
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et hackerangreb på en lærers profil på skoleintranettet, Aula. Det er efter alt at dømme forklaringen på, at Gåsetårnskolen i Vordingborg natten til fredag modtog en bombetrussel på skolens lokale intranet.

arrow Læs også: Aula er blevet brugt til trusler mod skoler 16 gange

Truslen fik fredag morgen flere forældre til at holde deres børn hjemme, selvom undervisningen blev gennemført som planlagt.

- Der har været enkelte elever på alle vores afdelinger, der ikke er kommet i skole, men ellers er dagen forløbet stille og roligt, forklarer skoleleder Mai-Britt Herløv Petersen.

Da avisen var i kontakt med skolelederen fredag middag havde hun endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange elever der var blevet væk fra undervisningen på alle afdelingerne, men der er tale om et fåtal, understreger hun.

- Enkelte forældre er selvfølgelig blevet forskrækket, og det forstår vi til fulde. Vi blev også selv bange, forklarer skolelederen.

Beskeden dukkede op på Gåsetårnskolens skoleintra natten til fredag. I beskeden står der, at der er placeret flere bomber rundt om på skolen. Personen skriver også, at han er med i ISIS Forum, hvor han har fået hjælp af elektrikere til at lave bomberne. Bomberne kunne kun stoppes, hvis der blev indbetalt 5000 dollars, svarende til 33.768 kroner. Beskeden var skrevet både på dansk og på arabisk og var underskrevet med # Team Status 200, som er navnet på en hacker, der tidligere har hacket en række forskellige hjemmesider alene for underholdningens skyld.

Betjent undersøgte skole

Truslen blev allerede opdaget om natten, og politiet blev straks alarmeret. Tidlig fredag morgen var en betjent rundt på Iselinge-afdelingen, men vedkommende fandt intet usædvanligt.

Fra politiets sider lyder meldingen da også, at der ikke er alvor bag bombetruslen.

- Der er ingen grund til bekymring, fastslår Charlotte Skov, der er leder af lokalpolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Foruden truslen i Vordingborg var der også kommet en trussel ind på skolen i Nysted, og gennem den seneste uges tid har der været flere lignende bombetrusler på en række skoler rundt om i landet.

Gerningsmændene har tilsyneladende misbrugt andre brugeres konti i et internt system, og politiet undersøger i øjeblikket, hvordan de har fået adgang.

Afviser kritik

Bombetruslen fik fredag flere forældre til tasterne på de sociale medier, hvor enkelte kritisere Gåsetårnskolen for ikke at kommunikere godt nok ud til forældrene og for ikke at tage truslen alvor nok.

Den kritik afviser skoleleder Mai-Britt Herløv Petersen dog.

- Vi har taget sagen meget alvorligt. Jeg har været i løbende dialog med politiet. Vi har meldt ud i overensstemmelse med det, som politiet har fortalt os. De har meldt ud, at der ikke er grund til bekymring, at vi trykt har kunne ladet børnene komme i skole, og det har vi rettet os efter, forklarer skolelederen.

arrow Kritik: Aula indeholder alvorlig sikkerhedsbrist
22. november 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10
arrow Skole modtog bombetrussel
22. november 2019 kl. 10:53 Opdateret: kl. 11:45
arrow OVERBLIK: Disse skoler har været udsat for trusler via Aula
20. november 2019 kl. 12:39 Opdateret: kl. 12:40
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk