20. november 2017
Bogø Lokalråd har fået produceret en film, der fortæller om glæderne ved at bo på øen. Screendump fra filmen »Flyt til Bogø«, produceret i samarbejde med esoftsystems.com.
Bogø Lokalråd har fået produceret en film, der fortæller om glæderne ved at bo på øen. Screendump fra filmen »Flyt til Bogø«, produceret i samarbejde med esoftsystems.com.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bogø på charmeoffensiv overfor fængselsfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogø på charmeoffensiv overfor fængselsfolk
Vordingborg - 20. april 2017 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligst til efteråret ventes det nye fængsel ved Nørre Alslev at tage imod de første indsatte. Fængslet får plads til omkring 250 afsonere, men hvad nok så vigtigt er, så anslår Kriminalforsorgen, at der bliver beskæftigelse til omkring 210 ansatte - størstedelen som fængselsbetjente.

Og det er netop disse repræsentanter for fængselsvæsenet, som Bogø Lokalråd nu vil til at gøre sine hoser grønne overfor. Lokalrådet er i fuld gang med at planlægge to »besøgsdage« på øen, hvor man inviterer de måske kommende ansatte ved Storstrøm Fængsel og fortæller dem om alle glæderne ved at bo på Bogø.

Bosætningspotentialet, der udløses ved åbningen af fængslet, har været et emne ved flere lokalrådsmøder i løbet af årets første måneder, men Bogø bliver dermed de første, der tager et aktivt skridt og forsøger at skabe kontakt til fængselsfolket.

Og det er med de langsynede briller på, fortæller lokalrådsformand Michael Olesen, for man forventer ikke nødvendigvis, at fængslets ansatte straks flytter sydpå.

- Mange af dem vil sikkert starte med at blive boende, hvor de er, og så pendle til Falster - men senere vil de måske flytte til området, siger han.

Derfor skal ikke bare lokalrådets medlemmer men også øens borgere i aktion den 10. og 17. juni, hvor tanken er, at gæsterne samles et sted på øen, hvorefter de kan høre lidt om, hvad øen byder på.

Lokalrådet har allerede etableret kontakt til fængselsvæsenets personalegrupper og håber derigennem at få trukket nogle nysgerrige og måske kommende borgere til Bogø. Når først det er lykkes, mener lokalrådet at øen har et rigtig godt brand at sælge:

- Bogø er jo kendetegnet ved, at vi har alt - skole, børnehave, dagligvarer, masser af foreninger. Det er ret unikt, siger Michael Olesen.

Hvor mange potentielle tilflyttere, der så kan være at hente, tør han dog ikke gætte på.

- Det ved vi simpelthen ikke, men vi taler jo om, at det er et par hundrede stykker, der skal arbejde i fængslet, siger han.

Han frygter heller ikke, at Bogø løber tør for plads, hvis initiativet bliver en succes:

- Vi har vel omkring 20 ubebyggede grunde, og vel omtrent ligeså mange huse til salg. Nu kører vi vores kampagne, og så ser vi, hvordan det gør, siger lokalrådsformanden.

Charmeoffensiven over fængselspersonalet er i øvrigt ikke den eneste bosætningsindsats, som borgerne på Bogø lancerer for tiden. I samarbejde med esoftsystems.com har lokalrådet netop fået produceret en film om øens lyksaligheder, under titlen »Flyt til Bogø«. Filmen kan ses ved at søge på titlen på YouTube eller på Bogø Portalen, www.bogø.eu

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk