20. april 2019
Fem-årige Malthe på skødet af sin storesøster, Amy på 12 år. De var med familien på kasernen - mest fordi Malthe gerne ville se kampvognene. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Fem-årige Malthe på skødet af sin storesøster, Amy på 12 år. De var med familien på kasernen - mest fordi Malthe gerne ville se kampvognene. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blandt våben, uniformer og de store køretøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt våben, uniformer og de store køretøjer
Vordingborg - 23. september 2018 kl. 16:23
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom Vordingborg Kaserne faktisk holder åbent hus to gange om året, er man åbenbart ikke ved at løbe tør for gæster endnu. I hvert fald blev traditionerne holdt i hævd, da over 1000 gæster lørdag formiddag begyndte at finde vej til kasernen, hvor unge som ældre kunne tage soldaterne og deres udstyr i øjesyn.

- Når vi åbner kasernen, bliver den et levende sted, hvor folk kan se, hvad soldaterne laver, og de kan demonstrere deres ting og færdigheder. Forsvaret er jo notorisk populært, fordi vi har uniformer, store køretøjer og våben. Samtidig er vi regeringens og folketingets magtorgan. Det er os, de kommer til og siger, »Vi har brug for jeres magt, gå ud og gør det, I gør«. Det gør os også interessante for mange, siger presseofficer Niels Brandt.

- Til daglig er porten lukket, og folk kommer kun ind, hvis de har et ærinde - og det kan for dens sags skyld også være, hvis de vil ind og se Bjørn Nørgaards udstilling eller Ursula Reuter Christiansens vægmaleri. Det tæller også som et ærinde. Men ellers er her lukket, så det er faktisk altid populært, når vi holder åbent hus, fortsætter han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk