25. november 2017
Elke og Knud Ståhlberg, Klintholm: - Det er da dejligt. Den er allerede meget besøgt, men forhåbenlig kan det få endnu flere turister her til. Tyskerne går jo meget op i det flag.
gallery icon

Se billedserie

Elke og Knud Ståhlberg, Klintholm: - Det er da dejligt. Den er allerede meget besøgt, men forhåbenlig kan det få endnu flere turister her til. Tyskerne går jo meget op i det flag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blåt flag til Klintholm vækker stor glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blåt flag til Klintholm vækker stor glæde
Vordingborg - 19. maj 2017 kl. 09:16
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire år efter, at dårlige vandprøver fratog stranden ved Klintholm Havn det blå flag, vender det nu tilbage.

Det står klart, efter Friluftsrådet har meldt ud, hvilke strande og havne rundt om i landet, der må flage med symbolet for høj badevandskvalitet og sikkerhed.

Tilbage i 2014 viste vandprøver, at grænserne for E-colibakterier var overskredet, men nu har prøverne flere år i træk været så gode, at man atter overholder kravene til det blå flag.

Og det kan få stor betydning for både Klintholm Havn og Østmøn, vurderer Nils Natorp fra Turistforeningen Møn-Sydsjælland.

- Det er altid rart at få flaget tilbage. Stranden øst for Klintholm Havn er en af Danmarks allerbedste strande, og det vil vi da gerne flage med, forklarer han og tilføjer, at man i fremtiden vil have mere fokus på stranden.

- Og der hjælper flaget da til at markedsføre stedet. Ingen tvivl om det, forklarer han og tilføjer, at man ikke skal undervurdere flagets betydning.

- Tyskerne er specielt glade for det, men det er i det hele taget et internationalt ikon, som nemt afkodes af folk i hele Europa.

- Vi oplever det selv på Geocentret, når gæsterne spørger om vej til de bedste strande. Mange spørger direkte efter det blå flag, forklarer han.

Foruden Klintholm får seks andre strande i kommunen også blå flag, herunder Ulvshale Strand og Hårbølle Strand,

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk