18. januar 2020
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Babette sagde farvel med 1000 østers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Babette sagde farvel med 1000 østers
Vordingborg - 17. december 2019 kl. 17:52
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det væltede ind ad døren med glade mennesker til Restaurant Babettes afskedsreception, der tirsdag eftermiddag blev afviklet i de lokaler, som i lørdags for allersidste gang rummede et spisende publikum.

Efter næsten 30 år har ejerne og ægteparrret Vivi Schou, 60, og Henrik Pedersen, 65, frivilligt trukket stikket til den succesrige gourmetrestaurant.

- Det der med at have taget en beslutning ... Det er en befrielse, lød det lettet fra Henrik Pedersen.

Han ser frem til at smutte i Netto, købe hakket flæsk og gå hjem og lave det, uden at der sidder en sur anmelder på bord 7, som er utilfreds med lunken hvidvin eller en doven tjener.

- Det er et pres at holde åbent hver eneste dag for anmelderne. Det bliver vi fri for nu, siger Henrik Pedersen, der dog tilføjede:

- Det har været en fantastisk rejse.

Dårlig samvittighed

»Befrielse« var ikke lige det første ord, der faldt Vivi Schou ind, mens hun hilste og krammede de mange fremmødte.

- Vi har fået en sindssygt god afslutning, men man skal ikke betvivle, at jeg kommer til at savne det, smilede hun.

Til afskedsreceptionen diskede Restaurant Babette op med 1000 østers, som en gut fra Fiskerikajen i Rødovre var ret ferm til at åbne og lægge på is-fade.

- Gå nu til den. Der er også hvidvin, sagde Henrik Pedersen gentagne gange til gæsterne.

I sin tale rettede Henrik Pedersen allerførst opmærksomheden mod datteren Lea.

»Vi elsker dig . Vi har ikke haft tid til dig, fordi vi skulle det vi skulle, men vi håber at rette op på det,« sagde han.

Restaurant Babette har gennem årene vundet flere priser, blandt andet er man to gange kåret som Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide.

- Det er ikke comme il faut i Danmark at sætte ord på sine ambitioner, men vi sagde fra begyndelsen i 1991 , at vi ville skabe noget, som ikke er set på Sjælland, sagde Henrik Pedersen.

Han roste også de mange dygtige kokke, som Babette har udlært gennem tiderne og som har vundet hæder og medaljer. Dernæst fulgte et opråb til arbejdsgiverne.

- Chefer, husk nu at tage lærlinge. Det er dem, som skal skabe området, lød det fra Henrik Pedersen.

Vivi Schou og Henrik Pedersen fortsætter med at drive deres catering-virksomhed og Café Oscar i Vordingborgs nordhavn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk