17. april 2021
Iført forklæder går Kristian Bonde Petersen til højre og Ivar  Karrebæk Askøe i kamp med matematikken. Mens pandekagedejen hviler, arbejder de med divisionsregning. Foto: Hans-Henrik Lærke
gallery icon

Se billedserie

Iført forklæder går Kristian Bonde Petersen til højre og Ivar Karrebæk Askøe i kamp med matematikken. Mens pandekagedejen hviler, arbejder de med divisionsregning. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bier, bagning og bøger giver en god start på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bier, bagning og bøger giver en god start på livet
Vordingborg - 14. oktober 2017 kl. 18:56
Af Hans-Henrik Lærke

Hver anden torsdag eftermiddag presser 12-årige Kristian Bonde Petersen ekstra undervisning ind mellem sin skoledag og fodboldtræning sidst på eftermiddagen. Han er nemlig tilknyttet Lær for Livets mentorordning, hvor en voksen uden løn gør en frivillig indsats, skriver Sjællandske lørdag.

- Det er dejligt at lære tingene på en anden måde. Jeg har lige lært at dividere på en ny måde. Den er nemmere og hurtigere, end den vi bruger i skolen, siger Kristian Bonde Petersen, mens han sidder med en åben matematikbog foran sig.

Sammen med sin mentor Ivar Karrebæk Askøe bruger han to timer på at rykke sig fagligt inden for matematik og på sigt måske også i engelsk. Der er dog også tid til andet end skoleopgaver.

- Det er hyggeligt og sjovt at være her. Jeg kan godt lide at være ude ved bierne eller i køkkenet og bage boller. Vores tur til Tivoli var også rigtig sjov, fortæller Kristian Bonde Petersen om sine favoritoplevelser i det halvandet års tid, han har haft en mentor.

Efter et halvt års betænkningstid valgte Ivar Karrebæk Askøe at slå til og besvare en henvendelse fra Lær for Livet, der havde kontaktet hans arbejdsplads, Vordingborgskolen.

- Man skal have tid, lyst og overskud til det. Man må ikke give op efter en kort periode og udsætte børnene for en skuffelse, fortæller han om sine overvejelser.

Han meldte sig til, blev matchet med Kristian, som han siden har taget imod på hjemmeadressen i Lundby. Det vil han gøre, indtil Kristian, der i dag går i sjette klasse, forlader folkeskolen.

Forud for mentormødet gør Ivar Karrebæk Askøe sig nogle idéer om dagens indhold, men der stilles ikke krav til lang forberedelse. Vigtigst er det, at makkerparret sammen finder et indhold for dagen.

- Vi har ret frie rammer. Nogle gange cykler vi en tur, går i køkkenet eller haven. Der er masser af læring og dannelse rundt omkring os, siger den uddannede skolelærer, som gerne sætter torsdag eftermiddag af til at være mentor.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk