22. marts 2019
Michael Seiding Larsen med sin røde trøje, som han altid trækker over hovedet til maratonløb. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Michael Seiding Larsen med sin røde trøje, som han altid trækker over hovedet til maratonløb. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Belønningen er en liter fadøl og en stor gang pomfritter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Belønningen er en liter fadøl og en stor gang pomfritter
Vordingborg - 16. september 2018 kl. 06:00
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre-politikeren Michael Seiding Larsen fra byrådet i Vordingborg Kommune er med i feltet, når i omegnen af 40.000 deltagere i dag, søndag 16. september, løber Berlin Marathon.

Det er tredje gang, den 41-årige vordingborgenser løber maraton i den tyske hovedstad. Med undtagelse af 2017,hvor jobbet som borgmester tog al hans tid, har han siden 2009 hvert eneste år løbet maraton.

- Jeg gør det for at udfordre mig selv. Jeg kan gode lide at have et mål, som man arbejder henimod, siger Michael Seiding Larsen, der bor i Nyråd.

Den personlige rekord er tre timer, 32 minutter og 56 sekunder, som blev sat i Copenhagen Maraton 2014.

En gentagelse bliver der næppe tale om i Berlin. En drilsk skade i baglåret har i den seneste periode afholdt ham fra at følge sit normale træningsprogram.

- Jeg håber på at komme under fire timer, men realistisk er nok over, siger han.

Michael Seiding Larsen har trænet seriøst op til Berlin Marathon. I sommerperioden har han løbet over 50 kilometer om ugen.

At gennemføre et maraton handler meget om psykologi. Når først det er alvor, deler han altid mentalt ruten op i tre etaper.

- 21 kilometer, så er man halvvejs. Ved de næste ni tæller jeg nedad, og så er der kun 12 tilbage. Alle kan løbe 12 kilometer, siger Michael Seiding Larsen.

Michael Seiding Larsen ved dog godt, at benene kan være tunge ved de sidste 12 kilometer. Især hvis man møder »muren«. Men han har et lille trick. Han løber altid maraton i en rød trøje med »Danmark« trykt på brystet.

Berlin Marathon er populært blandt danske løbere, og begivenheden følges af en million tilskuere, der står og hepper langs løberuten. Når Michael Seiding Larsen kommer løbende i sin røde Danmark-trøje, er han nem at få øje på for de landsmænd, der har taget turen til Tyskland for at heppe på familie og venner.

- Man sætter virkelig pris på al den opbakning, man kan få. Når man er træt, tæller alle klapsalver, high five og tilråb, understreger Michael Seiding Larsen.

Melder krisen sig i Berlin, kan Michael Seiding Larsen altid tænke på den belønning han har lovet sig selv, hvis han løber igennem Brandenburger Tor og over målstregen.

- Jeg skal have en stor enliters fadøl i sådan et tysk ølkrus med hank, og så skal jeg have en stor gang pomfritter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk