17. september 2019
Møns Bank er en kernesund forretning, forklarede bestyrelsesformand Jens Ravn. Foto: Kim Rasmussen
Møns Bank er en kernesund forretning, forklarede bestyrelsesformand Jens Ravn. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bankens kunder slap nådigt fra tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bankens kunder slap nådigt fra tørken
Vordingborg - 21. marts 2019 kl. 09:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Møns Bank er en kernesund forretning, fastslog bankformand Jens Ravn på onsdag aftens generalforsamling.

Overskuddet efter skat er endt på 30,7 millioner kroner. Bankens udlån er samlet steget med 72 millioner kroner svarende til 5,1 procent, og bankens indlån har også udviklet sig særdeles positivt med en stigning på 301 millioner kroner svarende til 13,8 procent.

Banken kan også igen i år glæde sig over meget få nedskrivninger på bankens udlån. Samlet set er der nedskrevet med 2,2 millioner kroner, og dermed er man kommet langt siden finanskrisen store nedskrivninger.

Heller ikke sommerens tørke har været nok til at slå benene væk under bankens mange landbrugskunder, selvom den skabte en del bekymring. Bankens udlån og garantier løber sammenlagt op i 360 millioner kroner, så de er en vigtig faktor for banken.

- Der har vist sig ganske store forskelle på, hvor hårdt de enkelte landmænd er blevet ramt af sommerens tørke. Også indenfor et afgrænset område som eksempelvis Møn har der været store forskelle, forklarede bankformanden.

Han glæder sig over, at bankens landbrugskunder generelt har en god bonitet, så et enkeltstående år med vigende indtjening generelt ikke vil påvirke banken negativt.

- Det er samtidig vores politik at gå i tæt dialog med de kunder, som har det svært, så vi finder fornuftige løsninger til fordel for såvel kunderne som banken, lød det fra formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk