22. oktober 2019
Der er næsten ingen kunder, der gør brug af muligheden for at holde rådgivningsmøder i Møns Banks Fanefjordafdeling, fortæller direktør Flemming Jensen. Derfor bliver bygningen nu solgt, og pengeautomaten på stedet bliver taget ned. Foto: Møns Bank
Der er næsten ingen kunder, der gør brug af muligheden for at holde rådgivningsmøder i Møns Banks Fanefjordafdeling, fortæller direktør Flemming Jensen. Derfor bliver bygningen nu solgt, og pengeautomaten på stedet bliver taget ned. Foto: Møns Bank
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bank sælger bygning og lukker hæveautomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bank sælger bygning og lukker hæveautomat
Vordingborg - 01. december 2018 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste fysiske spor af Møns Bank Fanefjordafdeling er snart en saga blott. Banken har nemlig besluttet at sælge bygningen på Hjørnet 2 i Damme-Askeby, og samtidig lukker man hæveautomaten på stedet.

Det oplyser Møns Bank i en pressemeddelelse:

- Vi er kommet til et punkt, hvor vi må konstatere, at det ikke giver mening at opretholde afdelingen alene til rådgivningsmøder. Vi tilbyder rådgivning i forholdsvis kort afstand til Stege eller Vordingborg, og vores tilbud er således fortsat attraktive i forhold til dem, der i øvrigt er gældende i markedet, siger bankens direktør, Flemming Jensen.

Afdelingen i Damme-Askeby tilhørte Fanefjord Sparekasse, indtil den blev lagt sammen med Møns Bank den 1. juli 2012. I de første år fortsatte den som normal bankfilial, men siden juni 2017 har lokalerne på Hjørnet 2 kun været brugt til rådgivningssamtaler efter aftale.

Og det giver altså ikke mening længere, mener banken.

- Det er ikke engang en gang om måneden, at der er møder af den type. Det sidste halve år har det stort set ikke været brugt, siger Flemming Jensen til Sjællandske.

Samtidig med, at bygningen sættes til salg, har banken ligeledes beslutte at sløjfe hæveautomaten på stedet. Det sker med stort set samme begrundelse: At automaten næsten ikke bliver brugt, og at det derfor koster uforholdsmæssigt mange penge at opretholde den, samtidig med, at det ville kræve en »ikke uvæsentlig investering« i forbindelse med en teknisk opgradering, hvis automaten skulle blive stående. Den investering synes banken ikke giver mening, set i lyset af, at automaten sjældent er i brug.

- Det er en generel udvikling, der over de kommende år har udsigt til at blive yderligere forstærket. Kunderne anvender i øget omfang mobiltelefoner og kreditkort til betaling i butikker og privat, og det vil i stadig stigende omfang afløse fysiske penge, siger Flemming Jensen.

Banken havde ifølge Flemming Jensen overvejet, om automaten kunne flyttes til den lokale brugs efter aftale med ejeren, Superbrugsen Lendemark, og med en forståelse om, at man delte udgifterne.

- Men da Superbrugsen hørte, hvor meget det kostede, var der ikke interesse for det, siger Flemming Jensen.

Møns Bank har dog sikret sig, at kunder, der får brug for at hæve kontanter, på lige fod med andre kunder hos Dagli'Brugsen kan få lov at hæve mindre kontante beløb i forbindelse med køb i butikken.

Ændringen træder i kraft fra nytår, oplyser banken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk