16. oktober 2019
Den Kongelige Sommerballet har tidligere optrådt i Vordingborg, men i år er valget faldet på Præstø. Foto: Anders Ole Olsen
Den Kongelige Sommerballet har tidligere optrådt i Vordingborg, men i år er valget faldet på Præstø. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Balletten glæder sig til Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Balletten glæder sig til Præstø
Vordingborg - 18. juni 2019 kl. 06:43
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang kommer Den Kongelige Sommerballet til Præstø. Det sker i morgen, onsdag klokken 19, hvor Torvet danner rammen om tåspidsdans og piruetter.

- Vi glæder os meget. Besøget er planlagt i samarbejde med Vordingborg Kommune, der er kommet med ønsker i forhold til, hvordan de gerne vil fordele arrangementer mellem byerne. Så tager jeg ud og ser, om det kan lade sig gøre. Da jeg så Torvet i Præstø var jeg ikke i tvivl. Det er en smuk by med en smuk beliggenhed, fortæller Annette Berner, turné- og gæstespilchef for Det Kongelige Teater.

- Der skal kunne komme en lastbil ind og være plads til publikum. I Præstø har vi allieret os med beboerne og får flyttet nogle biler, som man også gør til Fransk Forår. Det er nemmere at komme efter et arrangement, der er velfungerende i forvejen. Alle ved, hvad de skal gøre og hvordan.

Det er 14. gang, sommerballetten rejser rundt i landet, og Præstø bliver som den 10. by afslutningen på årets turné. Annette Berner forventer en meget intim oplevelse på Torvet, hvor publikum kommer tæt på de optrædende - og omvendt.

Husene er jo ikke så høje, så når danserne står på den en meter høje scene, springer og bliver løftet, vil de jo nærmest være højere. Jeg tror, man vil opleve, at der er tæt til himlen, siger Annette Berner, der forventer omkring 1000 gæster. Kommer der flere, finder man ud af det. Det er charmen ved at rejse ud i provinsen.

- Flere af vores dansere er udenlandske, og de er lukket inde på Gamle Scene ni måneder om året, hvor vi skal lave et bestemt antal forestillinger. Når de har fri, rejser de hjem. Vi rejser rundt i bus, så for dem er det også en mulighed for at komme rundt i landet og se, hvor forskelligt det er fra Rebild Bakker Sydsjælland til Rebild Bakker i Nordjylland. Det er nærmest en slags kulturudveksling.

Formålet med sommerballetten er at komme ud til publikum, hvor publikum bor. Mange har aldrig været i Det Kongelige Teater, så skulle nogle få lyst til at komme ind og se en ballet, er det en kærkommen sidegevinst.

- Vi laver ikke spørgeskemaundersøgelser eller registrerer, hvor publikum kommer fra, men vi kan mærke, at der kommer flere og flere i Det Kongelige Teater, fastslår Annette Berner.

Hun har bestilt godt vejr, og det ser foreløbig ud til at holde. Skulle der komme regn, håber man altid på opklaring og aflyser først i sidste øjeblik inden forestillingsstart, hvis scenen er for våd. I så fald annonceres det direkte til dem, der er mødt op.

16 dansere er udvalgt til årets sommerballet, der viser klassisk ballet, publikumsfavoritter og to ny-koreograferede værker. Der er fri entré.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk