

Se billedserie
Gourmetrestaurant Frederiksminde i Præstø lagde lokaler til, da nabo-gourmetrestauranten Babette i Vordingborg søndag aften blev kåret som Årets restaurant ved afsløringen af Den Danske Spiseguide 2018.
Og Babette fik ikke blot den ene pris, idet Patrick Godborg fra restauranten blev kåret som 'årets souschef', skriver Sjællandske.
- Patrick Godborg er kåret som årets souschef.
- OPLEV Sjælland interviewede den ambitiøse kok, da han var med i DM for kokke i 2015.
- Læs interviewet med kokken, der altid har været et konkurrencemenneske og egentlig troede, han skulle være ejendomsmægler: http://sn.dk/Oplev/Gourmetkoekkenet-er-Patricks-traeningslejr/artikel/532839
Det gjaldede gennem salene med klapsalver og hurraråb, mens prisuddelingen skred frem. Spændingen voksede, og der blev bidt negle ved bordene, indtil spiseguidens direktør Bent Christensen kunne afsløre Babette som vinder af den største pris.
Den fornemme pris som årets restaurant blev begrundet i at Babette konstant søger efter nye råvarer og dermed nye både tekniske og kreative udfordringer til medarbejderne. Og tildelingen rummede desuden en særlig cadeau til stemningen i restauranten, idet 'betjeningens personlige - grænsende til det karismatiske - udførelse' blev nævnt for sig selv sammen med 'årelang vedholdenhed på et ekstremt højt niveau i et hjørne af Danmark'.
Den danske spiseguide, som er udkommet gennem 41 år, bestyres af Bent Christensen, som også stod bag det fornemme arrangement på Frederiksminde, der er begavet med én stjerne af den internationale pendant, Michelin-guiden, som rangordner spisesteder over hele verden.
De restauranter kom også i spil, idet Geranium i København søndag aften blev prist for 'Årets dessert' og Falsled Kro på Fyn blev kåret til årets Bo&spis-adresse. En titel frederiksminde i øvrigt fik i 2014 - hvor spiseguiden havde fået øje for det fornemme køkken, før Michelin-stjernen dalede ned over kunsten.
I år blev det ikke til priser til restauranten i Præstø.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her