26. februar 2021
Henrik Pedersen og Vivi Schou i højt humør på Frederiksminde i Præstø, hvor Vordingborg-restauranten Babette blev ?årets restaurant?, Spiseguidens fornemste pris.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Pedersen og Vivi Schou i højt humør på Frederiksminde i Præstø, hvor Vordingborg-restauranten Babette blev ?årets restaurant?, Spiseguidens fornemste pris.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Babette kåret til »årets restaurant«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Babette kåret til »årets restaurant«
Vordingborg - 29. oktober 2017 kl. 22:58
Af Poul Poulsen

Gourmetrestaurant Frederiksminde i Præstø lagde lokaler til, da nabo-gourmetrestauranten Babette i Vordingborg søndag aften blev kåret som Årets restaurant ved afsløringen af Den Danske Spiseguide 2018.

arrow Læs også: Chefkokken er ikke vild med buffeter

Og Babette fik ikke blot den ene pris, idet Patrick Godborg fra restauranten blev kåret som 'årets souschef', skriver Sjællandske.

Læs mere

Det gjaldede gennem salene med klapsalver og hurraråb, mens prisuddelingen skred frem. Spændingen voksede, og der blev bidt negle ved bordene, indtil spiseguidens direktør Bent Christensen kunne afsløre Babette som vinder af den største pris.

Den fornemme pris som årets restaurant blev begrundet i at Babette konstant søger efter nye råvarer og dermed nye både tekniske og kreative udfordringer til medarbejderne. Og tildelingen rummede desuden en særlig cadeau til stemningen i restauranten, idet 'betjeningens personlige - grænsende til det karismatiske - udførelse' blev nævnt for sig selv sammen med 'årelang vedholdenhed på et ekstremt højt niveau i et hjørne af Danmark'.

Den danske spiseguide, som er udkommet gennem 41 år, bestyres af Bent Christensen, som også stod bag det fornemme arrangement på Frederiksminde, der er begavet med én stjerne af den internationale pendant, Michelin-guiden, som rangordner spisesteder over hele verden.

De restauranter kom også i spil, idet Geranium i København søndag aften blev prist for 'Årets dessert' og Falsled Kro på Fyn blev kåret til årets Bo&spis-adresse. En titel frederiksminde i øvrigt fik i 2014 - hvor spiseguiden havde fået øje for det fornemme køkken, før Michelin-stjernen dalede ned over kunsten.

I år blev det ikke til priser til restauranten i Præstø.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk