17. december 2017
Thomas Brix fra Vordingborg Autohandel er glad for, at der nu kommer mere fornuft ind i lovgivningen.Foto: Claus Vilhelmsen
Thomas Brix fra Vordingborg Autohandel er glad for, at der nu kommer mere fornuft ind i lovgivningen.Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autohandler vinder over Skat - nu ændres loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autohandler vinder over Skat - nu ændres loven
Vordingborg - 07. december 2017 kl. 08:51
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover skal det være slut med at få beslaglagt en bil og få en regning på flere hundrede tusinde kroner, fordi man i en bil på prøveskilte har kørt en lille omvej.

Sådan lyder meldingen fra Skatteministeriet, efter en sag fra Vordingborg har skabt debat om Skats »bøllemetoder«.

Tilbage i januar hentede Thomas Brix, indehaver af Vordingborg Autohandel, en BMW i Tyskland. På vej hjem købte han øl, vin, vodka og chokolade i border-shoppen, men i Rødby blev han imidlertid standset af en betjent, som undrede sig over, at bilen var på prøveplader. Autohandleren blev hvirvlet ind i en sag om ulovlig godstransport. Han fik valget mellem at betale 600.000 kroner eller at få bilen beslaglagt. Han valgte det sidste og gik rettens vej.

Både Retten i Nykøbing Falster og landsretten gav Thomas Brix medhold i, at bilen ikke burde have været beslaglagt, men trods sejren ved begge instanser har forløbet haft stor betydning for autohandleren.

- Det har kostet mig omkring 100.000 kroner i sagsomkostninger og tab på bilen. Og mine prøveplader har været beslaglagt i et halvt år, hvilket har gjort mit arbejde meget besværligt. Jeg har skullet bruge tid og penge på at hente engangsnummerplader, forklarer Thomas Brix.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk