17. oktober 2018
Thomas Brix fra Vordingborg Autohandel er glad for, at der nu kommer mere fornuft ind i lovgivningen.Foto: Claus Vilhelmsen
Thomas Brix fra Vordingborg Autohandel er glad for, at der nu kommer mere fornuft ind i lovgivningen.Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autohandler vinder over Skat - nu ændres loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autohandler vinder over Skat - nu ændres loven
Vordingborg - 07. december 2017 kl. 08:51
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover skal det være slut med at få beslaglagt en bil og få en regning på flere hundrede tusinde kroner, fordi man i en bil på prøveskilte har kørt en lille omvej.

Sådan lyder meldingen fra Skatteministeriet, efter en sag fra Vordingborg har skabt debat om Skats »bøllemetoder«.

Tilbage i januar hentede Thomas Brix, indehaver af Vordingborg Autohandel, en BMW i Tyskland. På vej hjem købte han øl, vin, vodka og chokolade i border-shoppen, men i Rødby blev han imidlertid standset af en betjent, som undrede sig over, at bilen var på prøveplader. Autohandleren blev hvirvlet ind i en sag om ulovlig godstransport. Han fik valget mellem at betale 600.000 kroner eller at få bilen beslaglagt. Han valgte det sidste og gik rettens vej.

Både Retten i Nykøbing Falster og landsretten gav Thomas Brix medhold i, at bilen ikke burde have været beslaglagt, men trods sejren ved begge instanser har forløbet haft stor betydning for autohandleren.

- Det har kostet mig omkring 100.000 kroner i sagsomkostninger og tab på bilen. Og mine prøveplader har været beslaglagt i et halvt år, hvilket har gjort mit arbejde meget besværligt. Jeg har skullet bruge tid og penge på at hente engangsnummerplader, forklarer Thomas Brix.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk