19. oktober 2019
Et gensyn efter 40 år. Her står Arne Holdensen foran Røde Kors-distriktkontoret i Blantyre, som han også besøgte under sin første rejse til landet. Meget lidt har forandret sig, lyder det fra den pensionerede politikommisær.Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Et gensyn efter 40 år. Her står Arne Holdensen foran Røde Kors-distriktkontoret i Blantyre, som han også besøgte under sin første rejse til landet. Meget lidt har forandret sig, lyder det fra den pensionerede politikommisær.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arne Holdensen genså Malawi efter 40 år: Små skridt mod et bedre liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Holdensen genså Malawi efter 40 år: Små skridt mod et bedre liv
Vordingborg - 21. maj 2019 kl. 08:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bedre hygiejne, sikker skolegang for piger, mødregrupper, ungdomshuse og børnehaver.

Røde Kors hjælper med mangt og meget i det fattige afrikanske land Malawi, men der er også hårdt brug for hjælpen. Det kunne Arne Holdensen fra Røde Kors i Vordingborg ved selvsyn konstatere på den rejse, som han netop er vendt hjem fra.

- Vi mødte stor glæde og stolthed. Glæde over at hjælpearbejdet virker og stolthed over resultaterne. Også selv om resultaterne med danske øjne kan synes meget små og banale, forklarer han.

Turen rundt i det afrikanske land begyndte i Chikwawa-distriktet i landsbyen Kakoma, hvor der er cirka 450 indbyggere.

- Her viste Røde Kors frivillige og beboere stolt nogle, efter danske standarder, meget primitive forhold. Beboerne havde bygget nye toiletter, som bestod af et cirka tre meter dybt overdækket hul med en lille bygning henover. Udenfor var en simpel anordning med en frithængende vandflaske og et stykke sæbe, forklarer han.

De frivillige fra Røde Kors har instrueret beboerne i bedre hygiejne med blandt andet sange og danse om de fem »vaske hænder-regler«: Før du skal lave mad; før spisning; før amning, efter bleskift og efter toiletbesøg.

- Disse simple hygiejnetiltag har gjort at børnedødeligheden er faldet og at kolera ikke er set i meget lang tid, siger Arne Holdensen.

Det er ikke første gang, at Arne Holdensen møder den afrikanske kultur. Han besøgte også landet tilbage i 1979, og han er chokeret over, hvor langsomt udviklingen er gået.

- De bor stadig i meget primitive huse - de fleste bygget af dårligt brændte sten med kun et eller højst to rum med primitivt tag, og der er kun et tapsted eller brønd pr. landsby.

- Til gengæld mødte vi stor glæde og stolthed over det, man trods alt har opnået: bedre hygiejne, mindre børnedødelighed, ingen kolera og en væsentligt højere levealder, forklarer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk