19. november 2019
Med bier som virkemiddel sætter Emilia Bergmark fokus på naturen og arbejdsmiljøet med sin nye udstilling kaldet »Burnout«.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Med bier som virkemiddel sætter Emilia Bergmark fokus på naturen og arbejdsmiljøet med sin nye udstilling kaldet »Burnout«.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdsbi er udbrændt i ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsbi er udbrændt i ny udstilling
Vordingborg - 24. juni 2019 kl. 11:32
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bien. Den ultimative underbetalte arbejder.

Den er omdrejningspunktet for Emilia Bergmark nye udstilling i smedjen hos Kunsthal44 Møen. En udstilling, der i høj grad er skabt af omgivelserne på Møn, men som kommenterer på meget mere end bare den industrialiserede natur og biernes vilkår.

- Da jeg blev udpeget til at skulle lave denne udstilling, begyndte jeg at kigge på Møn og de forskellige politiske diskussioner, der er aktuelle her. Jeg har tidligere arbejdet med arbejdsforhold, fordi arbejdslivet er meget politisk og centralt i vores moderne opfattelse af, hvad et liv er, forklarer kunstneren, der dimitterede fra det Kongelige Danske Kunstakademi sidste år, og som er blevet særligt udvalgt til kunthal44 Møns smedje, hvor der hvert år gives plads til en nyuddannet kunstner.

Titlen på den nye udstilling er »Burnout«. Hovedværket er »En arbejderbis brandtale«, som er et absurdkomisk lydteater, hvor en udbrændt arbejder-bi fra honningindustrien i Udkantsdanmark er i dialog med en arbejdsløs og særdeles sex-fikseret humlebi fra Sverige.

Rummet er udsmykket med landskabs og naturmotiver, men udtrykket vækker mere minder om et koldt venteværelse end frodig natur, og det er helt bevidst fra kunstnerens side.

- Der er intet natur, der længere er uberørt af mennesker. Naturen er ikke længere særlig naturlig, fortæller Emilia Bergmark, der er glad for muligheden for at udstille hos kunsthallen.

- Det er et helt specielt sted. Det er ikke bare en nøgen skal. Stedet har en historie, og det gør det meget mere spændende at arbejde med.

I smedjens bagerste rum står en drikkefontæne, hvor besøgende kan servere sig et glas sukkervand - af den samme slags som honningbien får i bytte for sin honning i bi-industrien.

Emilia Bergmark har inviteret vennen Maria Gondek til at lave værket »Nectar Well«, som er sammenstilling af det industrielle landbrug og den klassiske vandkøler fra kontormiljøet.

Udstillingen kan opleves frem til 8. september. I løbet af sommeren arrangeres flere events. 26. juni er der Wild Bee Walk på Nyord klokken 19, 13. juli er der en samtale med kunstneren klokken 14 og 10. august vises filmen »More Than Honey« klokken 14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk