14. juli 2020
Denne ladvogn er ikke en specialindrettet bil, selvom der er et plasticrør til værktøj på den. Den kan bruges til familiekørsel, mener skattestyrelsen. Det var ikke den eneste slags arbejdskøretøj, der blev underkendt. Foto: Vordingborg Kommune
gallery icon

Se billedserie

Denne ladvogn er ikke en specialindrettet bil, selvom der er et plasticrør til værktøj på den. Den kan bruges til familiekørsel, mener skattestyrelsen. Det var ikke den eneste slags arbejdskøretøj, der blev underkendt. Foto: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ankestyrelsen holder øje i kørselssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ankestyrelsen holder øje i kørselssag
Vordingborg - 28. januar 2020 kl. 09:00
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det trækker ud med at give Ankestyrelsen et svar på, hvornår og hvordan ansatte i Vej, Park og Havne i Vordingborg Kommune kan benytte kommunens biler.

arrow Læs også: - Kommunen skal holde sig til sandheden

Styrelsen bad allerede 24. maj 2018 om at få svaret fra kommunen inden for fire måneder. Få dage inden fristen udløb, bad afdelingen om udsættelse, da kommunen i mellemtiden havde kontaktet SKAT, det senere skattestyrelsen for at få hjælp til at fastlægge niveauet.

Der burde ellers have været tid nok, da kommunens jurist Henrik Nylander Nielsen, som påpeget i Sjællandske lørdag, påstod 23. maj, at kommunen allerede var i kontakt med SKAT. Det passede bare ikke.

Nu næsten to år efter er sagen stadig ikke afklaret. Sjællandske har forelagt sagen for Ankestyrelsen, som bl.a. svarer:

»I forhold til sektorlovsspørgsmålet om brug af bilerne, så verserer sagen stadig.«

Svaret er givet af Anders Paaskesen fra styrelsen.

Et års tavshed

Fra september 2018 til september 2019 hører Ankestyrelsen intet fra Vordingborg Kommune. I mellemtiden er chefen for Trafik, Park og Havne skiftet ud. Helene Vinther Seidler er blevet til Lise Thorsen, som ingen anelse har om, at afdelingens praksis er et problem.

Ikke før Sjællandske tager fat i sagen i august, hvilket giver anledning til et krisemøde mellem Lise Thorsen og økonomichef Snorre Brink-Pedersen og herefter en fornyet korrespondance med Skattestyrelsen. Nu skulle der gøres noget ved de ansattes brug af køretøjerne, og da Skattestyrelsen i mellemtiden også havde underkendt indretningen af flere af køretøjerne, skulle der også gøres noget ved det.

  • Den 9. september 2019 har vi fra Vordingborg Kommune modtaget kopi af Skattestyrelsens svar af 30. august 2019 til kommunen. Vi har endnu ikke taget stilling til, hvad dette svar giver os anledning til. Sagen er således fortsat under behandling i Ankestyrelsen.
  • Brev fra Ankestyrelsen til Sjællandske

Men som det ser ud nu, venter Ankestyrelsen stadig på svar. Styrelsen skriver til Sjællandske:

»Den 9. september 2019 har vi fra Vordingborg Kommune modtaget kopi af Skattestyrelsens svar af 30. august 2019 til kommunen. Vi har endnu ikke taget stilling til, hvad dette svar giver os anledning til. Sagen er således fortsat under behandling i Ankestyrelsen.«

Hjælp fra Skattestyrelsen

Det omtalte svar er en telefonsamtale mellem Skattestyrelsen og sekretariatsleder i Vordingborg Kommune Helle Munk 30. august. Chefkonsulent Peter Andresen, Skattestyrelsen skriver til Sjællandske om samtalen:

»Det kan oplyses, at indholdet af telefonsamtalen alene var, at Vordingborg Kommune havde indsendt en anmodning om bindende svar i juni 2018.«

Billede

Vordingborg Kommune har stadig ikke svaret
Ankestyrelsen på, hvornår kommunen har
fundet en holdbar løsning på kontrolniveauet
for arbejdskørsel, og heller ikke, hvad kommunen
vil gøre ved køretøjerne i Trafik, Park og Havne.
Foto: SJ-Medier


Men hvorfor hjælper Skattestyrelsen så ikke Vordingborg Kommune med at give et sæt retningslinjer? Det bad kommunen om allerede i 2018.

Det vil Skattestyrelsen bare ikke, fordi styrelsen behandler konkrete sager og ikke udtaler sig i generelle vendinger om, hvordan tingene kan være hvis og hvis og hvis. Kommunen må selv finde ud af, hvordan praksis skal være, og først derefter vil Skattestyrelsen vende tommelen op eller nej.

Bolden ligger hos Vordingborg Kommune.

arrow Kommunejurist fiflede med sandheden og undgik tilsynssag
25. januar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:39
arrow Kommunejurist afværgede tilsynssag ved at tale usandt
25. januar 2020 kl. 05:41 Opdateret: kl. 15:31
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk