25. august 2019
Dorthe Wille-Jørgensen har stået for de arkæologiske undersøgelser på borgterrænet i Vordingborg siden 1995 og er et omvandrende leksikon i alt, hvad der har med middelalderens borge, konger og magt at gøre.
Dorthe Wille-Jørgensen har stået for de arkæologiske undersøgelser på borgterrænet i Vordingborg siden 1995 og er et omvandrende leksikon i alt, hvad der har med middelalderens borge, konger og magt at gøre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Afskedigelsen kom som et lyn«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Afskedigelsen kom som et lyn«
Opdateret 10. marts 2016 kl. 06:35
Vordingborg - 08. marts 2016 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er både blevet kaldt »et omvandrende leksikon« og »fru gåsetårn«, men til sommer er det slut. Dorthe Wille-Jørgensen har modtaget sin fyreseddel, begrundet i Musum Sydøstdanmarks økonomi.

arrow Læs også: Borgcenter fyrer borg-ekspert

- Jeg havde ikke set det komme. Afskedigelsen kom som et lyn fra en klar himmel - og det er vemodigt, efter 22 års ansættelse.

Museumsinspektør Dorthe Wille Jørgensen fra træder sin stilling ved Danmarks Borgcenter, som er under Museum Sydøstdanmark, 1. august. Og det er ikke med sin gode vilje. Hun blev tilbudt tre måneders beskæftigelse om året, men valgte at sige nej.

- Vi er kommet langt siden december 1993, hvor jeg blev ansat i en deltidsstilling, finansieret af Vordingborg Kommune, for at forske i byens historie. Dengang mente man ikke, at der var mere at komme efter på borgen, fordi der allerede var gravet meget, blandt andet ved anlægget af Prins Jørgens Palæ (1673, red).

Selv om vi siden har fundet ud af meget om tiden fra den første vikingeborg blev anlagt til palæet blev bygget, så er der stadig meget at hente. Vi har kun gravet fire-fem procent af det, vi gerne ville, på borgen, anslår Dorthe Wille-Jørgensen.

123 år - og 23 år
Hun har senest, i foråret 2014, udredt Vordingborgs historie fra sen vikingetid til renæssancen i værket »Kongens Borg - 123 års arkæologi på Vordingborg« men selv når hun altså kun at have været med knap 23 år.

I årene har hun både gravet med sig gennem jordlagene med en ske i hånden og hun har stået for formidling af historien, både gennem foredrag og gennem borgvandringer om sommeren.

Hun er fyldt 60 år, men har ikke tænkt sig at stoppe arbejdet trods fyresedlen.

- Heldigvis er jeg godt gift og har en god økonomi, men der er også mulighed for at søge fonde til det videre arbejde. Jeg vil gerne forske endnu mere i historien, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk