24. januar 2021
Røde Kors' forretninger i Vordingborg er lukket som følge af coronakrisen. Dermed tjener organisationen ingen penge til humanitære formål. På billedet uddeler formand Allan Huglstad (tv) julehjælp i december 2019. Foto: Lars Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Røde Kors' forretninger i Vordingborg er lukket som følge af coronakrisen. Dermed tjener organisationen ingen penge til humanitære formål. På billedet uddeler formand Allan Huglstad (tv) julehjælp i december 2019. Foto: Lars Christensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat giver Røde Kors gratis husleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat giver Røde Kors gratis husleje
Vordingborg - 07. april 2020 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen

Normalt må Røde Kors i Vordingborg hoste op med 35.000 kroner i husleje om måneden for tøjbutikken i Algade 51, men da organisationen modtog opkrævningen for april, lød beløbet på nul kroner!

Det er husets ejer, advokat Morten Hemmingsen fra København, som midt i coronakrisen kommer den lukkede butik til undsætning«.

»Dette er blot en hjælpende hånd til jeres gode arbejde i Røde Kors«, skriver Morten Hemmingsen på Facebook.

- Det er vi meget glade for, siger Røde Kors' formand i Vordingborg, Allan Huglstad og tilføjer:

- Det er noget, han gør på eget initiativ.

Røde Kors har i alt fire forretninger i Vordingborg, som giver indtægter. Ud over tøjbutikken er der tale om møbelforretning, café og Røde Kors Huset med integrationscafé. Men da samtlige forretninger for tiden er lukket, får Røde Kors ingen penge i kassen.

- Som humanitære foreninger er vi ikke omfattet af regeringens krisehjælp. Vi får heller ikke rådgivning fra Vordingborg Erhverv, bemærker Allan Huglstad.

Røde Kors Vordingborg havde sidste år et overskud på 700.000 kroner, som skal afleveres til landskontoret i København. Men her får man lov til at beholde cirka 300.000 kroner.

- Det svarer til tre måneders faste omkostninger, siger Allan Huglstad.

I januar og februar havde Røde Kors Vordingborg et samlet overskud på 252.000 kroner. Og da egenkapitalen lyder på 462.000 kroner, mener formanden, at den lokale organisation er »godt polstret«.

- Vi skal nok ride stormen af, men det kommer til at gå ud over de aktiviteter, som vi støtter både nationalt og internationalt, siger Allan Huglstad.

Billede

Røde Kors' tøjbutik i Algade, Vordingborg,
holder lukket. Og så hjælper det,
at udlejeren ikke vil have husleje
for april. Foto: J.C. Borre Larsen 


Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk