10. juli 2020
Der kommer ikke automatisk en rollator flyvende, hvis man har brug for sådan én i Vordingborg Kommune. Foto: Jens Wollesen
Der kommer ikke automatisk en rollator flyvende, hvis man har brug for sådan én i Vordingborg Kommune. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre kan komme til at vente længere på rollator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre kan komme til at vente længere på rollator
Vordingborg - 10. oktober 2019 kl. 05:59
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ældre, syge og handicappede skal fremover væbne sig med ekstra tålmodighed, hvis de vil have kommunen til at slippe en rollator, en handicapbil eller blot have refunderet nogle penge til medicin.

Onsdag aften besluttede politikerne på et kommunalbestyrelsesmøde, at kommunen midlertidigt forlænger tidsfristerne for sagsbehandlinger. Hvor forvaltningen eksempelvis før lovede svar om et gangstativ inden for fire uger, har den nu 12 uger.

Årsagen er, at kommunen har svært ved at leve op til de nuværende tidsfrister.

Der er simpelthen for mange sager, som samtidig er så komplicerede, at det er svært at træffe en afgørelse til tiden. Og når man så også er ramt af en langtids-sygemelding, vælter læsset for kommunen.

Venstres Kirsten Overgaard, næstformand i Social og Psykiatri-udvalget, måtte melde afbud til kommunalbestyrelsesmødet, men hun er lodret imod de længere sagsbehandlingstider.

I en kommentar tidligere til Sjællandske siger hun:

- Jeg synes ikke, at vi kan være det bekendt over for de svageste i samfundet.

- Jeg ved ikke, om Socialdemokratiet tænker på økonomien, fordi de har ansvaret.

På kommunalbestyrelsesmødet bad den socialdemokratiske udvalgsformand for Sundhed, Senior og Ældre Mette Høgh Christiansen om ordet:

- Det er en ulykkelig sag, men vi har bare en ærlig forvaltning, der bringer problemet frem, sagde Mette Høgh Christiansen, der lovede, at akutte sager bliver tilgodeset allerførst.

Ifølge Mette Høgh Christiansen er det ikke nemt at få fat i flere hænder til at tage sig af de ophobende sagsbunker.

- Det kræver særlige kompetencer. Man skal være uddannet, inde i love og paragraffer og have styr på Ankestyrelsens afgørelser, der af til ændrer retning, sagde hun.

På mødet kom Venstre med et ændringsforslag, der gik ud på, at de nye forlængede tidsfrister skal evalueres efter seks måneder.

Den var alle med på.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk