17. september 2019
Helen Lavi skulle lige prøve, hvordan det er at holde på et gevær. Hendes kæreste Tobias Valentin Nielsen er værnepligtig på kasernen.
gallery icon

Se billedserie

Helen Lavi skulle lige prøve, hvordan det er at holde på et gevær. Hendes kæreste Tobias Valentin Nielsen er værnepligtig på kasernen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent Hus på kasernen trak pårørende til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent Hus på kasernen trak pårørende til
Vordingborg - 16. marts 2019 kl. 18:33
Af Tekst og foto: Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hele skulle have været stillet op på kasernen i Vordingborg fredag aften, men det fik en storm sat en stopper for, skriver Sjællandske.

- Vi stiller ikke materiellet op i stormvejr, for så blæser det bare væk, kommenterede Henning Østergaard Nielsen, chef for Garnisonsstøtteelementet.

Det var nu ikke mandskabsvognene og andre tunge ting, han var bange for, men på dagen for åbent hus, havde de værnepligtige stillet feltrationer frem, ligesom nysgerrige også kunne prøve at skyde til måls med løst krudt.

Programmet startede allerede lørdag morgen kl. 8, hvor pårørende blev modtaget i kantinen til morgenspisning. Efterfølgende var der stueeftersyn og appel.

Kl. 11 blev der stillet dukker op, som man kunne skyde efter, og før det var der foredrag om hærens forskellige uddannelser.

Efter frokosten var der militært modeshow, og dagen sluttede med en simuleret kamp.

Hvis børnene kedede sig undervejs, var der en forhindringsbane specielt for dem.

Tobias Valentin Nielsen er en af de værnepligtige, der har været i gang i halvanden måned. Da værnepligten nu om dage er på fire måneder, har han to en halv måned tilbage.

Han havde først lidt svært ved at vænne sig til at være i hæren, men nu går det meget bedre.

- Jeg søgte ind på en uddannelse, men kom ikke ind. I stedet søgte jeg ind som værnepligtig.

- Det, der var sværest i starten, var disciplinen, men nu er jeg glad for, jeg oplever det. Det er noget, jeg kan bruge senere i livet. Mange steder vil de også gerne have folk, der har været værnepligtige, siger Tobias Nielsen til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk